Sednica Glavnog odbora SNS: Vučić dobio Stefanovićevu ostavku, ujedinjenje sa SPAS, najava “oktobarske skupštine”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

U Kombank dvorani u 10 časova počela je sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na samom početku da na Sednici prisustvuje 651 član Glavnog odbora

“Želim vam svima dobrodošlicu”, rekao je Vučić.

Usvojen je dneveni red, koji najpre obuvata ujedinjenje sa SPAS.

“Mi smo u međuvremenu izgubili mnogo članova Glavnog odbora, neki su preminuli. Danas smo mnogo slabiji jer nisu sa nama”, rekao je on i zamolio sve da im odaju poštu minutom ćutanja.

Aleksandar Vučić je najavio da će na sednici biti doneta Deklaracija vezana za ujedinjenje sa SPAS.

On je rekao da “velika porodica” SNS ima za cilj da dovodi ljude, i da njihova stranka mora da vodi računa o interesu naroda.

“Moramo da pokažemo da možemo i da se ujedinjujemo, i da naša velika porodica, SNS, bude stranka koja će da dovodi ljude, a ne samo po modelu nekih drugih koji se cepaju svako malo. Naša stranka nikada ne sme da bude ono što su bile druge stranke, mora da vodi računa o interesima naroda”.

“Skupština stranke će biti održana između 21. i 24. oktobra, tri dana će trajati dakle, biće više plenuma, donećemo programska dokumenta za budućnost, a kada se to završi, tamo od novembra ulazimo u izbornu kampanju, ja verujem pobedničku”, kazao je Vučić.

Na sednici GO SNS doneta je jednoglasna odluka da se Srpska napredna stranka ujedini sa strankom SPAS.

Predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je dobio ostavku Nebojše Stefanovića na mesto predsdnika beogradskog odbora te stranke.

Aleksandar Vučić je izjavio da je za stranku važno da izabere za potpredsednika Glavnog odbora Aleksandra Šapića. Naglašava da je dobio ostavku Nebojše Stefanovića na mesto predsednika beogradskog odbora.

“Mi ćemo naše odnose da rešavamo unutar naše stranke”, istakao je Vučić.

U SNS-u, navodi, nikada neće biti skidanja glava.

“U našoj stranci će biti poštovanja prema svima, ali i procenjivanja svačijih grešaka i polaganje računa. To je ono što je za jednu političku stranku veoma važno”, naglasio je Vučić.