Sedmi dan potrage za nestalim državljaninom Hrvatske: “Policija će i tokom praznika intezivno tragati…”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Pripadnici MUP-a Srbije i specijalnih jedinica sedmi dan tragaju za nestalim 27-godišnjim mladićem iz Splita. Matej Periš nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra. Njegov otac Nenad izjavio je danas hrvatskim medijima da će policija i tokom praznika intenzivno tražiti njegovog sina.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja rekao je za Jutarnji list da je dobio načelne informacije i da može potvrditi da policija i istražni organi imaju izdvojen DNK za poređenje.

“Ja ne tražim i ne zanimaju me pojedinosti, već samo da se reši ova situacija”, kaže Matejev otac Nenad, a prenosi RTS.

Posebno moli da se njegova porodica poštedi pritiska javnosti.

Zahvalio je svima i u Hrvatskoj i Srbiji, ali i svima koji nam šalju poruke podrške.

“Svima u Srbiji želim da provedu današnji badnji dan i sutrašnji Božić sa svojim porodicama, i u miru”, rekao je Nenad Periš.

Ranije danas predsednik Hrvatske Andrej Plenković rekao je da je u svakodnevnoj komunikaciji s ministarstvima, a da ona komuniciraju sa srpskim organima.

“Imam utisak da još sada nemamo celinu slike. (…) Ono što me zanima kao hrvatskog predsednika vlade, a reč je o hrvatskom državljaninu koji je za praznike otišao u Beograd, jeste da saznamo potpunu informaciju”, poručio je Plenković i dodao i da lično poznaje oca nestalog Periša te da izražava žaljenje zbog cele situacije.

Plenković je naveo da ne može da komentariše tuđe izjave.

“Nije bitno što je rekao Vulin. Meni je važno da saznamo što se dogodilo”, kazao je Plenković.

Povodom izjave hrvatskog premijera Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da nije bitno šta je rekao Aleksandar Vulin, ali šta je rekao ministar policije Srbije, sumirajući dosadašnje rezultate istrage o nestanku M. P., veoma je bitno.

“Svi policajci u Policijskoj upravi za grad Beograd, kao i pripadnici rečne jedinice, ronilaca Žandarmerije, UKP i svih drugih linija rada, ne pitajući za praznik ili radno vreme, daju sve od sebe da se nestanak razreši i istina sazna. To bi radili za svako ljudsko biće i jedino što nas ne zanima je državljanstvo ili nacija čoveka za kojim tragamo”, navodi se u saopštenju MUP-a.

U saopštenju se navodi da “Plenković nema poštovanja za trud srpske policije i to nas, nažalost, ne iznenađuje i ne čudi”.

“Pozivamo gospodina Plenkovića da pokaže poštovanje prema porodici nestalog i da svojim besmislenim komentarima o nestanku mladića, gosta Beograda, ne ometa pripadnike MUP-a u radu”, kaže se u saopštenju MUP-a.