“Sedeće sama u kapeli i delovaće dostojanstveno i mirno, ali biće joj teško”: Nadbiskup pozvao Britance da se mole za kraljicu

0
Foto: Profimedia

Sahrana prica Filipa, supruga kraljice Elizabete biće upriličena danas, od 15 časova, a nadbiskup Džastin Velbi posvetio je pažnju tome kako će kraljica podneti težak trenutak koji je čeka i o tome je govorio za Gardijan.

Na sahrani neće biti dugih govorancija, samo muzika koju je odabrao sam princ Filip i molitve, piše ovaj britanski list i prenosi reči nadbiskupa koji tvrdi da će kraljica molitve u kapeli slušati sama.

“Ona će kao i uvek delovati smireno, dostojanstveno, kao i u svakoj drugoj prilici”, rekao je nadbiskup i dodao: “Ali će joj biti jako teško”.

On je istakao da “rastanak sa nekim posle 73 godine braka mora biti teška i duboka stvar” i zbog toga je pozvao ljude na razumevanje.

“Shvatite kraljicu i molite se za nju. Ako to ne želite, makar pokušajte da saosećate sa njom. Svi se nadamo da će imati snage da pregura ovaj veoma težak momenat”, rekao je Velbi.