Sedam medalja za vina Tikveš i „Tikveš Châteaux Domaines“ na Mundus Vini Spring Tasting 2020

    0

    Tikveš vina Vranec Special Selection 2017 i Alexandria Cuvѐe Red 2018 osvojili su zlatne medalje, na prestižnom takmičenju Mundus Vini Spring Tasting 2020 u Nemačkoj. U konkurenciji je bilo više od 7.500 vina, a ocenjivalo ih je 268 vinskih stručnjaka iz celog sveta,.

    Vrhunska vina „Tikveš Châteaux & Domaines“ žiri je ocenio zlatom i to Barovo red 2017 i Domaine Lepovo Grand Cuvѐe 2016. Srebro su dobila vina Barovo white 2019 i Domaine Lepovo Rose 2019 kao i vinarija Château de Gourdon za vino Terrasse à l’Ombre 2018 godine.

    ,,Ponosni smo što su naša vina dobitnici zlata i srebra na Mundus Vini u Nemačkoj. Ovim potvrđujemo naš pravac, a naša pobednička vina biće predstavljena stručnoj javnosti na najvećem svetskom sajmu vina ProWein u Düsseldorf sredinom marta gde ćemo još jednom osvojiti svetske kritičare“ ističe Radoš Vukićević generalni direktor vinarije Tikveš.

    Vina Tikveš i ,,Tikveš Châteaux & Domaines” svake godine osvajaju više od 70 nagrada širom sveta i dobijaju pohvale od priznatih kritičara, što je još jedan od epiteta najnagrađivanije vinarije Jugoistočne Evrope.