Sberbank Srbija postala Naša AIK Banka

  0
  Foto: AIK Banka

  Sberbank Srbija je zvanično promenila ime u Naša AIK Banka i na taj način u potpunosti postala deo domaće bankarske grupe koju uspešno predvodi AIK Banka.

  Predsednica Izvršnog odbora AIK Banke Jelena Galić izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je Sberbank Srbija postala deo AIK Banke, istakavši da je AIK Banka na ovaj način još jednom potvrdila svoju posvećenost daljem rastu, jačanju svoje stabilnosti i odgovornom poslovanju.

  – Stabilnost i snažna kapitalna osnova su jasni pokazatelji naše uspešnosti, kao i velike sigurnosti koju pružamo svojim klijentima i štedišama. Upravo to je potvrdila i odluka Narodne banke Srbije kojom je AIK Banka dobila saglasnost za preuzimanje Sberbank Srbija. Uverena sam da ćemo predstojeći proces integracije uspešno završiti i da će ova poslovna sinergija biti od velikog značaja za naše klijente, zaposlene i ceo bankarski sistem – istakla je Galić.

  Postavši deo AIK Banke, sada već bivša Sberbank Srbija nastavlja svoje poslovanje bez povezanosti sa prethodnim akcionarima.

  – Zahvaljujući ovoj konsolidaciji, Naša AIK Banka će nastaviti da posluje stabilno, likvidno i veoma uspešno. Štednja svih klijenata i njihova sredstva na računima u našoj banci su na ovaj način dodatno osigurani. Sve naše usluge, aplikacije i servisi nastavljaju da funkcionišu kao i ranije, klijenti nastavljaju da koriste svoje platne i kreditne kartice kao i do sada – objasnio je Vladimir Bošković, predsednik Izvršnog odbora Naša AIK Banke.

  U skladu sa navedenim, započeta je promena brendinga svih ekspozitura, a u narednim danima Banka će nastaviti sa usaglašavanjem i primenom novog vizuelnog identiteta, kao i daljom integracijom sa novim vlasnikom – AIK Bankom.  Video izjava predsednice Izvršnog odbora AIK Banke:

  O AIK Banci

  AIK Banka je jedna od vodećih banaka u Srbiji sa sedištem u Beogradu i tradicijom dugom 45 godina. 2019. godine postaje prva banka iz Srbije koja je iskoračila na tržište Evropske unije. Jedna je od vodećih finansijskih institucija u regionu, sa kompletnom ponudom finansijskih rešenja za privredu i stanovništvo, naprednim digitalnim proizvodima i širokom mrežom filijala sa ukupno 50 poslovnica u 35 gradova.

  Prateći globalne trendove u bankarstvu nastoji da svojim klijentima kontinuirano pruža inovativne usluge i proizvode čime je svoj fokus usmerila ka digitalnom okruženju, omogućavajući najsavremenije korisničko iskustvo i korišćenje bankarskih usluga kroz AIK Online platformu.

  Bez odlaska u filijalu Banke, brzo i jednostavno uz pomoć računara ili mobilnog telefona, klijenti mogu otvoriti račun, dobiti kredit ili platnu karticu, vršiti plaćanja i prenos sredstava bez naknade, konvertovati valute, oročiti sredstva i koristiti različite štedne proizvode.

  Konsolidovani finansijski podaci AIK bankarske grupe u sklopu koje posluje AIK Banka, kao njena vodeća članica, pokazuju izuzetnu stabilnost ove finansijske institucije. Ukupna bilasna suma na nivou grupe prelazi 4,5 milijarde evra, praćena je i snažnom kapitalnom osnovom od 0,8 milijardi eur sa kapitalnom adekvatnošću preko 19 odsto, značajno iznad proseka tržišta. Jasna strategija daljeg razvoja i usmerenost ka pružanju usluga visokog kvaliteta klijentima sa kojima sarađuje potvrđena je kroz bazu od preko 600.000 zadovoljnih korisnika.

  Zvaničan sajt: www.aikbanka.rs