“Savo Milošević da napusti klupu Partizana”: Saopštenje Zelene stranke o “njihovom članu”

Kao velika fudbalska i sportska legenda, Milošević ne treba svojim autoritetom da daje kredibilitet „grobarima“ srpskog fudbala i Partizana, stoji između ostalog u saopštenju

0

Savo Milošević je debitovao na klupi Partizana porazom od Napretka, a osim nezadovoljnih navijača koji su tražili da ode sa mesta trenera, to od proslavljenog fudbalera zahteva i Zelena stranka, čiji je Milošević član.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

“Zelena stranka poziva svog člana Savu Miloševića da podnese ostavku na mesto trenera FK Partizan i na taj način pošalje poruku da fudbal u Srbiji mora da se vrati duhu i pravilima fer-pleja i zakona. Zelena stranka smatra da Milošević ne treba na sebe da preuzima odgovornost za zakulisne radnje koje FK Partizan i srpski fudbal vuku u sve dublje blato korupcije.

Kao velika fudbalska i sportska legenda, Milošević ne treba svojim autoritetom da daje kredibilitet „grobarima“ srpskog fudbala i Partizana, koji godinama zarad lične koristi urušavaju sport u našoj zemlji, a kao član Zelene stranke treba i ličnim primerom da pokaže naš odnos prema upropaštavanju fudbala u Srbiji – kaže Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke i narodni poslanik.

 Zelena stranka, čiji je Milošević član, naglašava da političke stranke i sportisti među prvima moraju da se bore protiv anomalija koje sportske klubove pretvaraju u privatne firme koje mešetare i posluju u sivoj zoni.

Naša obaveza, i obaveza vrhunskih sportista, što je Milošević nesumnjivo bio, i jeste, je da stanemo u odbranu vrednosti, koje jedno društvo čine uređenim, a sport bi, u svojoj osnovi, trebalo da predstavlja vrhunsku društvenu vrednost”, stoji u saopštenju.