Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović predstavio je danas svoj savetnički stručni tim sa sedam visokoobrazovanih članova koji će se baviti temama zaštite životne sredine, zdravstvom, kulturom i borbom protiv korupcije.

U timu su Marina Pavlić koja je diplomirala na Filozofskom u Beogradu i predavala na Harvardu, zatim docent na Univerzitetu Jork Slobodan Tomić, koji se bavio pitanjima antikorupcije i javne uprave. Manojlović je na konferenciji za medije naglasio da je Tomić bio u timovima srpskih stručnjaka koji su otkrili plagijate ovdašnjih političara, među kojima i Aleksandra Šapića, prenosi N1.

Među članovima tima je i profesor na katedri Harvarda Predrag Stojčić, koji se bavi zdravstvenom politikom, kao i diplomirani inženjer organizacionih nauka Marija Leković i docent Šumarskog fakulteta Aleksandar Anđelković.

Tim čine i master arhitekture Angelina Jokić i master i glumac Hadži Nenad Maričić, koji će se baviti pitanjima kulture.

„To su ljudi koji će promeniti ovaj grad i vratiti mu stari duh“, rekao je Manojlović predstavljajući članove tima.

Tomić je predočio da u Beogradu na korupciju godišnje ode 640 miliona evra.

„Kada preuzmemo upravljanje gradom, naš prioritet biće uvođenje mera koje će zaustaviti korupciju, koje su se pokazale efikasnim u gradovima širom Evrope, pa će biti i u Beogradu“, naglasio je on.

On je kao glavnu meru naveo uvođenje referentnih cena.

Kako je objasnio, to znači da će se za sve što grad plaća formirati lista realnih tržišnih cena, tako da sve ponude koje budu skuplje neće biti razmatrane na tenderima.

„Time zaustavljamo takozvano ugrađivanje, a rok primene te mere je dva meseca“, rekao je Tomić.

Naglasio je da Kreni-promeni želi da vrati naše ljude iz sveta, da pomognu da se uredi Beograd i da se svi u njemu osećaju dobro.

„Ja sam spreman da zamrznem svoj posao na univerzitetu u Engleskoj i da se sa porodicom vratim, pa da u naredne četiri godine zasučemo rukave i da podignemo ovaj grad“, poručio je Tomić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.