Saudijski princ još uvek nije smenio oca: Kralj Salman fotografisan kako obavlja dužnosti nakon porodičnih hapšenja

0
Foto: Profimedia

Saudijski vladar kralj Salman fotografisan je kako obavlja svoje kraljevske dužnosti tokom dana. On je primio stranu delegaciju, a prikazano je i kako čita dokumentaciju u vezi sa tim sastankom.

Time je, bar tako tvrde u Saudijskoj Arabiji, demantovana priča o tome da su nedavna hapšenja u okviru kraljevske dinastije najava promene na prestolu.

Među uhapšenima su i kraljev brat kao i bivši prestolonaslednik, a obojica su uhapšeni kao deo grupe koja je navodno pokušala da smeni današnjeg prestolonaslednika Mohameda bin Salmana.

Iako se upravo na princa gleda kao na nekoga ko kontroliše sve u državi, njegov otac, aktuelni kralje je potpisao dokumenta na osnovu koji su članovi dinastije uhapšeni, prenosi Gardijan.

Način na koji su bivši prestolonaslednici uhapšeni, uz policijsku brutalnost, u ranu zoru, jasan je signal svima koji bi samo pomislili da se suprotstave Mohamedu bin Salmanu.

Izvori Gardijana tvrde da je smena na prestolu blizu.

“Teško je reći šta se sada događa u Rijadu, ali ja sam spreman da uložim veliki novac u opkladu da će kralje biti svrgnut”, tvrde neimenovani izvori britanskog lista.