“Sastanci vlasti i opozicije su konstruktivni jer su se na njima pojavili svi akteri”

0
Foto: Tanjug

Programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić izjavio je da je dovoljni signal konstruktivnosti sastanaka na Fakultetu političkih nauka u Beogradu to što su se svi akteri pojavili, preneo je N1.

Gostujući na TV Prva, Nenadić je ocenio da se nije pošlo od “prave stvari” na sastancima predstavnika vlasti, opozicije i civilnog sektora na FPN i istakao da postoje ozbiljni problemi kao što su finansiranje političkih organizacija koji moraju da budu rešeni.

Govoreći o zahtevima koje su predstavnici opozicije uputili aktuelnoj vlasti, Nenadić je kazao da je opozicija i ranije iznosila te predloge.

“Razumem što su ponavljali svoje zahteve, ali i mi smo došli da predstavimo naše predloge i smatramo da svi treba da se izjasne o tim predlozima. To bi bilo dobro za društvo”, rekao je Nenadić.

Poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Vladimir Orlić govoreći u toj emisiji kazao je da će predstavnici vlasti nastaviti da odlaze na sastanke iako su predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) saopštili da se više neće odazivati na pozive.

“Mi ćemo nastaviti da dolazimo na okrugle stolove zbog organizatora i njihovih preporuka”, rekao je on.