Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i bivši predsednik Srbije danas je okupio druge lidere opozicionih stranaka na kom je poručio da se zalaže za nastup opozicije u više kolona.

Istovremeno, Tadić je naglasio i da nema nameru da bude „lider, koordinator ili moderator eventualnog buduće zajedničkog delovanja opozcije“.

„Vi ćete odbiti ili prihvatiti, ali je vrlo bitno da nakon toga usledi neki drugi predlog koji sam spreman da prihvatim“, rekao je Tadić, na sastanku koji je inicirao kako bi se napravila nova strategija nastupa protiv „autoritarnog režima Aleksandra Vučića“, preneo je N1.

Tadić se na sastanku pozvao na činjenicu da kao bivši predsednik ima iskustva i pobeda i poraza, ali da su nekada ta iskustva poraza mnogo važnija, jer se onda ona ugrađuju u pobede.

„Naše različitosti ne treba da nam budu prepreka i međusobni napadi su nešto čemu se raduje samo Vučić“, rekao je Tadić i predočio da eventualni nastup u više kolona ne bi trebalo da se bazira samo na ideji članstva u EU ili ne, već i po principu aktivnosti i akcija.

Sastanku, kojem su u ime domaćina predsedavali Tadić, Aleksandar Ivanović i Goran Radosavljević, odazvali su se predstavnici Nove stranke, Inicijative Ne davimo Beograd, predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, a Janko Veselinović predstavlja Udruženu opoziciju Srbije.

Sastanku su prisustvovali i Pavle Grbović ispred Pokreta slobodnih građana, Vojin Biljić iz Dosta je bilo i nekadašnji poslanik Đorđe Vukadinović.

Iako su se sastanku odazvale opozicione stranke koje su učestvovale, ali i koje su bojkotovale izbore, Jedan od pet miliona saopštio je da je njihova predstavnica došla na sastanak, ali da im je u sedištu Socijaldemokratske stranke rečeno da nisu na spisku i da nisu poželjni.

Kako navodi taj pokret, njihova predstavnica Tea Vukadin je došla na sastanak, ali joj je saopšteno da sastanak ipak nije namenjen svim opozicionim organizacijama, te pokret piše u saopštenju da smatra da „samim tim nije ni usmeren ka zajedništvu“.

„Ovim se, nažalost, pokazalo da pojedini lideri i liderčići u javnosti samo glume spremnost za zajedništvo, a iza zavesa vode spiskove, podgrevaju podele i prave klanove. To otkriva i njihovu jedinu ambiciju: da preuzmu vlast i među sobom podele pozicije, a ne da suštinski menjaju sistem i donesu boljitak narodu“, navodi se u saopštenju.

Taj pokret je dodao da je jasno da su bivšem predsedniku Srbije „nedostajala svetla reflektora“ i da je imao želju da „priredi medijsku predstavu“, ali da treba da objasni kojim kriterijumima se vodi kada pravi spiskove.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Komentara

  1. ankica
    16. septembra 2020. 19:27

    Makni se Tadicu,niko nikad vise nece glasati za tebe.Pokusavas da kopiras crnogorce ali to nece uspeti,ti si Tadicu bivsi shvati to vec jednom.

  2. Lola
    16. septembra 2020. 23:55

    Šta hoće ova matora komuljara?

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.