Sastali se čelnici (dosadašnje) opozicije u Crnoj Gori: “Ovo su četiri principa buduće vlasti…”

2
Foto: Profimedia

Danas je održan sastanak lidera pobedničkih koalicija na izborima u Crnoj Gori, „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“, Zdravka Krivokapića, Alekse Bečića i Dritana Abazovića, koje će konstituisati buduću Vladu Crne Gore i realizovati izbornu volju građana, pišu Vijesti.

Tri lidera su se veoma brzo usaglasili nekoliko principa na kojima će počivati buduća vlast.

Prvi princip koji je usaglašen jeste da će nova, demokratska vlast, odgovorno sprovoditi sve međunarodno preuzete obaveze.

Drugo, da će nova demokratska vlast realizovati sve neophodne reforme kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku pristupila Evropskoj uniji.

Treće, da će nova, demokratska vlast, biti ekspertska, konstituisana od kadrova koji su stručnjaci iz konkretnih oblasti bez obzira na njihovu političku, versku, nacionalnu ili bilo koju drugu osobenost.

Četvrto, nova vlast će u potpunosti biti posvećena poštovanju Ustava i primeni zakona, uz izmene, dopune i reviziju svih diskriminatorskih zakonskih i podzakonskih akata, uključujući i Zakon o slobodi veroispovesti.

Osim toga, ova tri lidera pružaju ruke predstavnicima manjinskih naroda sa željom da zajednički grade lepšu i prosperitetniju budućnost Crne Gore, prenele su Vijesti.

2 KOMENTARA

  1. Samo da sada dozvole dvojno državljanstvo Srbima koji imaju nekretnine u Crnoj Gori i mogućnost glasanja, time bi za sva vremena rešili problem izlaznost…

Comments are closed.