Saša Paunović napustio DS: “Pokušao da se izborim za drugačije, kompromisno rešenje…”

0
screenshot N1

Predsednik opštine Paraćin i dosadašnji zamenik predsednika Demokratske stranke Saša Paunović saopštio je svoju odluku da istupi iz članstva u toj stranci. On je dodao da će na predstojećim lokalnim izborima u Paraćinu nastupiti na listi sa osobama koje su do sada učestvovala u radu lokalne koalicije koju je on predvodio.

Predsedništvo Demokratske stranke u subotu nije dalo saglasnost Saši Paunoviću za izlazak na lokalne izbore, što mu je povod za ovakvu odluku.

“U razumevanju sa rukovodstvom Demokratske stranke i uz uvažavanje stava članova stranke u Paraćinu, a posle okončanja procedure kroz koju sam pokušao da se izborim za drugačije, kompromisno rešenje, doneo sam odluku da istupim iz članstva Demokratske stranke i na taj način odstupim i sa svih dužnosti koje imam u Demokratskoj stranci”, naveo je Paunović u saopštenju.

“Uz prihvatanje argumentacije o različitim izbornim uslovima u Paraćinu u odnosu na druge opštine, koja je izneta u unutarstranačkoj diskusiji, u Predsedništvu DS je preovladalo mišljenje da DS nije u mogućnosti da izmeni raniji stav o ovoj temi. U situaciji u kojoj sam morao da biram između stranke kojoj sam posvetio decenije života i ljudi za koje, sa kojima i zbog kojih sam godinama obavljao dužnost predsednika opštine, izabrao sam Paraćin. Paraćin pre Beograda. Prijatelje i komšije u gradu u kome sam rođen i odrastao i u kome želim da živim i u godinama koje dolaze, pre prestonice i “političke karijere u visokoj politici”. Ovu odluku ne donosim zato što sam prestao da verujem u ideje koje zastupa Demokratska stranka, čiji sam član bio dvadeset i osam godina, ili zbog bilo kakvog sukoba unutar DS, već upravo zato da DS ne bi trpela posledice mojih odluka u okviru saveza političkih stranaka kome pripada”, naveo je Paunović.