Ministar prosvete Srbije, Mladen Šarčević, najavio je danas da neće biti zatvaranja studentskih domova u Beogradu.

Rekao je i da je Studentskoj konferenciji univerziteta Srbije (SKONUS) upućena preporuka za održavanje avgustovskog ispitnog roka.

Šarčević je novinarima posle sastanka s predstavnicima beogradskih studentskih domova rekao da je Ministarstvo obavestilo Vladu Srbije da može da kontroliše stanje u domovima i da studenti imaju uspešan ispitni rok.

„Domovi neće biti u prekidu sa radom, ostvarićemo kontinuitet kada je u pitanju učenje i završetak ove školske godine“, rekao je on.

„Uputili smo i preporuku SKONUS-u da bude održan i avgustovski ispitni rok i po nezvaničnim informacijama oni će ti preporuku rado prihvatiti“, rekao je Šarčević.

Ministar je dodao da će avgustovski ispitni rok biti „šaren“ u smislu datuma rasporeda ispita po fakultetima.

Predstavnik studenata iz Doma „Četvrti april“, Đorđe Nikolić, kazao je da studenti „neće biti zatvarani ni pritvarani“ u domovima.

Rekao je da je s ministrom dogovoreno i da će do 28. jula raditi menze u domovima, a da ostaje još da bude razmotren zahtev studenata da cena stanarine za avgust bude beneficirana, odnosno da se delom pokrije iz budžeta.

Najavljeno je da će za studente inficirane korona virsom, ili su u samoizolaciji, biti organizovana nadoknada ispitnog roka.

Studenti su najavili da večeras neće protestovati što su bili najavili, već će sačekati dva dana na odgovor Ministarstva o zahtevu za beneficiranu cenu stanarine u avgustu, i o ceni obroka u menzama.

(Beta)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.