Šarčević kaže da su najodgovorniji direktori škola: “Već ima pritužbi na njihov rad. Svaki prekršaj može da dovede do smene…”

1
Foto: Printscreen N1

(Beta) – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da je zadovoljan realizacijom nastave tokom prve nedelje nove školske godine i naglasio da je najveća odgovornost na direktorima škola.

“Moram da budem zadovoljan, a danas će biti i nedeljni izveštaj koji predajem Kriznom štabu. Lično mislim da smo ovo uradili dobro”, kazao je Šarčević za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Šarčević je rekao da je najveća odgovornost za sprovođenje mera u školama na direktima i dodao da ima primera da zaposleni u nekim školama ne nose maske.

Istakao je da svaki prekršaj te vrste može da dovede do smene direktora škole, a da već ima pritužbi na njihov rad.

“Inspekcije su već bile u nekim školama i opomenuti su. Svako ima pravo na jednu opomenu”, naglasio je on.

Govoreći o realizaciji nastave na daljinu, Šarčević je rekao da je snimljen video sadržaj nastave za septembar i oktobar, ali da ona predstavlja rezervu.

1 KOMENTAR

  1. A da ostavite te direktore škola malo na miru, ministre? Stalno im pretite, “smenjujete” ih unapred, za primer i uterujete strah. Imate li da ponudite nešto bolje? Ili nam samo zamazujete oči, da ne bismo videli koliko Vi niste uradili svoj posao?

Comments are closed.