Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da je 95 odsto toaleta u školama širom Srbije „dovedeno u red“, a ulaganje u školske objekte se nastavlja, preneo je N1.

„To će biti prošlost“, rekao je ministar Šarčević gostujući na televiziji Pink.

On je istakao da se radi i na širenju i kapaciteta vrtića u Srbiji kako bi se podržao projekat prema kojem bi ubuduće deca od treće godine trebalo da pohađaju obavezni program u vrtićima.

„Mi imamo program koji smo uradili od kredita Svetske banke, koji je u toku, a cilj je da se poveća kapacitet za 17.000 mesta u 35 lokalnih samouprava i to je samo početak“, rekao je Šarčević i naveo da za to ima dovoljno vaspitača, ali nedostaje prostor.

Taj program je, prema rečima ministra, ocenjen kao jedan od tri najbolja u Evropii i zove se „Godine uzleta“.

Radi se, kako je rekao Šarčević, i na intenzivnom prilagođavanju stručnog kadra za takvu vrstu programa.

To, kako je objasnio ministar, nije klasično učenje, već učenje kroz igru. Obavezni program bi bio četiri sata, to je potrebno da dete hvata korak sa generacijom, kazao je Šarčević.

Komentara

  1. avavspc
    14. октобар 2019. 11:41

    U civilizovanom svetu se o WC i ne govori. Kao što se podrazumeva da se svako jutro umijemo kada ustanemo tako se i podrazumeva da su WC čisti, da se redovno održavaju, da su dostupni, itd. Kod nas to nije tako. Da li se zna koliko samo ima "čučavaca" po Srbiji. Bolje da se ne zna ???!!!. To je rezultat teškog primitivnog, zaostalog nasleđa.

  2. Milutin
    14. октобар 2019. 15:41

    Posle toliko izrečenih neistina i gluposti ovog ministra, iako je stariji čovek, koji treba da bude poštovan zbog svojih godina, moram mu reći : LAŽEŠ! Ima daleko više nesređenih toaleta a ima i puno škola sa vodom koja nije za piće a neke i bez nje! To reši pa pričaj o digitalizaciji i ostalom...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.