Sara Džesika Parker: Uznemiravala me je jedna jako, jako velika filmska zvezda

0
Profimedia

Sara Džesika Parker govorila je o “bezbrojnim” incidentima kada se muškarci ponašaju neprikladno na snimanju filmova i serija, uključujući i jedan sa “velikom filmskom zvezdom” kojo je rešena tek nakon što je njen agent zapretio da će ona otići sa seta, prenosi Gardijan.


U intervjuu za emisiju “NPR Fresh Air”, zvezda “Seks i grada” komentarisala je uticaj kampanje #MeToo i rekla: „Zaista nisam … do pre otprilike šest ili osam meseci počela da prepoznajem bezbrojna iskustva sa muškaracima koji se ponašaju loše, neprikladno …”


Glumica se često osećala zastrašeno, do te mere da se nije osećala sposobnom da se suprotstavi zlostavljaču. “Bez obzira na to koliko sam evoluirala ili koliko moderna sam mislila da sam … nisam se osećala tako moćno kao čovek koji se ponašao neprikladno … Imala sam svako pravo da kažem: Ovo je neprikladno”.


Parker je rekla da je u jednoj situaciji bila “veoma, veoma velika filmska zvezda”, koju nije imenovala. Uznemiravanje je prestalo tek nakon što je zamolila svog agenta da interveniše, “jer sam osećala da više nisam u stanju da prenesem kako mi je to neugodno, koliko je to neprimereno”.


“Za nekoliko sati sve se promenilo … Rekao im je: Ako se ovo nastavi, poslao sam joj kartu, kartu u jednom smeru iz ovog grada – gde smo snimali – i ona se neće vratiti.”