Šapić:”Dobijao sam pretnje…”

0

(Beta) – Kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je dobijao “pretnje” zbog stava o premeštanju golf terena sa Ade Ciganlije.

Gostujući na televiziji Kurir, Šapić je rekao da je tokom kampanje dobijao “razne poruke”, ali i dodao da i pored toga neće odustati od najavljenih projekata na Adi Ciganliji, uključujući povezivanje sa novobeogradskom stranom izgradnjom pešačko-biciklističkog mosta.

“Kada sam rekao da na Adi Ciganliji ne može 50 ljudi koji igraju golf da zauzima trećinu bisera Beograda, koji se nalazi u centru grada, gde samo vikendom dolazi više stotina hiljada ljudi, to je nenormalno. Mi ćemo napraviti golf terene na obodima grada, a Ada mora da bude deo Beograda koji će biti jednak za sve gradjane”, rekao je Šapić a preneo njegov izborni štab.
Komentarišući kritike zbog najavljenog rušenja starog Savskog mosta, Šapić je rekao da je u pitanju “neuslovan stari, teretni, nacistički most, koji nema nikakav istorijski značaj”.

“Sada su se stekli uslovi da napravimo ne samo novi most, sa četiri trake i biciklističkom stazom, već i tunel, kao i veliki kružni tok na Novom Beogradu. Mešanje hrabrog čina učitelja (Miladina) Zarića koji je most tada deminirao, sa mostom koji danas predstavlja ruglo grada, je ružno. To je zloupotreba. Mi ćemo tom čoveku da se zahvalimo, da mu podignemo spomenik”, kazao je kandidat SNS za gradonačelnika.