Šapić o mestu gradonačelnika: “Sve opcije su u igri”

0
Foto Nedeljnik

Lider SPAS-a Aleksandar Šapić u programu N1 nije želeo direktno da odgovori na pitanje da li će u martu biti izabran za gradonačelnika Beograda u Skupštini grada, kao ni da li će biti kandidat naprednjaka za prvog čoveka prestonice na lokalnim izborima naredne godine.

„Za sada to ne mogu ni da potvrdim ni da demantujem, kao što ne mogu ni da komentarišem sve o čemu pišu novine. Sve opcije su u igri“, rekao je Šapić i dodao da o tome komunicira samo sa Aleksandrom Vučićem.

Ukoliko dođe do dogovora, kaže da je trivijalna stvar ko će to saopštiti, on ili predsednik Vučić.

Na pitanje da li u toj opciji postoji šansa da se SPAS „utopi“ u SNS, Šapić odgovara:

„Za sada smo odvojeni“.

Komentarišući saradnju sa naprednjacima, kaže da je komunikacija bolja nego što je bila prethodnih godina.

„Komunikacija jeste bolja, na Novom Beogradu nema većih problema, ali je opštinski budžet smanjen za 20 odsto, kao i svima, tako da su mogućnosti dosta skromije, rešavaju se započete stvari“, kazao je Šapić i podsetio na vreme kada su se budžeti drugih opština povećavali, ali to nije važilo za Novi Beograd.

Komentarišući ministarstvo kojim upravlja Ratko Dmitrović iz redova SPAS-a, kaže da ono nije moglo da radi prethodnih 100 dana, jer je samo dva i po meseca trebalo da se ono formira, tako da je on operativan samo poslednjih 15 dana. Zatim je pohvalio ministra.