Šapić o dijalogu: “Neka kažu čega sad nema, a bilo ga je ranije”

0
Foto Nedeljnik

(Beta) –  Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić ocenio je danas da bi za postizanje konkretnog dogovora u dijalogu o unapređenju izbornih uslova, “najbolje bilo da opozicija jasno kaže čega to danas nema a bilo ga je ranije”. 

Navodeći da je pre izbora 2020. godine, opozicija u Srbiji poslednji put bojkotovala glasanje 1997. godine, Šapić je kazao da u periodu između dva bojkota “svakako nije bilo idealno” ali da je “očigledno postojao minimum uslova da se izađe na izbore”.

“Danas su neke stvari značajno promenjene na bolje u odnosu na prethodne godine što ne znači da ne treba dalje unapređivati izborni proces.  Ja sam za to da postavimo standarde a ne da ih menjamo kako kome odgovara”, kazao je Šapić za Prvu televiziju.

Ocenio je da opozicija treba da izađe s konkretnim zahtevima kako bi vlast mogla da odgovori na njih. 

“Opozicione stranke koje su učestvovale u dijalogu bez stranaca su iznele konkretne zahteve i koliko znam, svima se izašlo u susret. To bi tokom leta trebalo da se formuliše i od septembra da počne primena. Trudićemo se da izađemo u susret svim normalnim stvarima a ne zahtevu da neko uređuje dnevnik na RTS”, kazao je funkcioner SNS.