Šapić: “Laž je da sam najavio zabranu vožnje jedne osobe u vozilu tokom špica”

0
PrintScreen/YouTube/Aleksandar Šapić

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je izjavio da je “notorna laž” da je najavio odluku o zabrani vožnje jedne osobe u automobilu u špicu.

On je, gostujući na TV K1, rekao da je sa jednom novinarkom razgovarao o tome na koji način se u drugim velikim gradovima u svetu rešava problem velikih saobraćajnih gužvi i zagađenja, i koje sve mere postoje.

„Kazao sam, na primer, i to da je taksa za ulazak automobilom u centar Milana 70 evra. Postoje u nekim gradovima i takozvane ‘carpool’ trake za vožnju više ljudi. Ali, da bi se takve odluke donele morate da imate daleko bolji javni prevoz, metro… jer ne možete uvoditi restrikcije ako građani nemaju alternativne način prevoza. A juče je odmah krenula vest: Šapić uvodi mere. To su ti medijski spinovi, da li zbog klikova ili da bi meni naneli neku političku štetu. I posle se neki mediji čude zašto ne želim kod njih da odem u goste“, rekao je Šapić, prenosi N1.

Prema njegovim rečima, najveći razlog zagađenja u Beogradu su individualna ložišta i automobili sa motorima koji se više ne koriste u Evropi, a jeftino se uvoze u Srbiju.