Šapić izabran za gradonačelnika Beograda

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su kandidata SNS-a Aleksandra Šapića za novog gradonačelnika.

Aleksandar Šapić, prvi na listi “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” na aprilskim izborima, izabran je na sednici Skupštine grada Beograda za 68. gradonačelnika prestonice.

“Graditi naš grad je zadatak od kog ne smemo da odustanemo. Metro – nema odustajanja. Obilaznica – nema odustajanja. Nema niti će ikada biti odustajanja. Biće teško, ali zato smo tu. Beograd je otvoren. Mora da bude otvoren, jer su metropole otvorene. Zatvorene su palanke i kasabe. Moja vrata će biti otvorena za svakog od vas. Ne postoji stvar koju ću odbaciti ako je dobra za Beograđane. I sigurno ću javno reći da je potekla od naših političkih neistomišljenika. One koji su za nas glasali, njih ne zanimaju naše razlike, već da im život bude lagodniji. Istinski se nadam da ćemo svi biti zreli i samosvesni. Živeo Beograd, živela Srbija”, rekao je Šapić nakon što je izabran za gradonačelnika, a prenosi Blic.

Za zamenicu gradonačelnika izabrana je Vesna Vidović, takođe iz redova naprednjaka, kao i 13 članova Gradskog veća koje je Aleksandar Šapić predložio.

Od ukupno 110 odbornika u beogradskom parlamentu, za Šapića je glasalo 57.  

Opozicioni odbornici nisu učestvovali u glasanju za nove gradske čelnike.  

Predsedništvo SNS-a u četvrtak je većinom glasova usvojilo predlog Gradskog odbora stranke u Beogradu da Šapić bude kandidat za gradonačelnika.

Aleksandar Šapić je od 2009. do 2012. godine bio pomoćnik gradonačelnika Beograda, a potom je deset godina bio na čelu najveće opštine u Srbiji, Novog Beograda.