Šapić: Dokle god sam gradonačelnik, znači da imam podršku SNS

0
PrintScreen/YouTube/Aleksandar Šapić

(Beta) – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će biti spreman u bilo kom trenutku ukoliko dodje do novih beogradskih izbora, ali da će praviti planove kao da će na toj funkciji ostati četiri godine, odnosno ceo mandat.

“Ukoliko se izgubi većina, ukoliko dodje do neke političke odluke da se ide na nove izbore, mi ćemo za njih biti spremni, ali ću se ja ponašati kao da njih neće biti, jer u suprotnom ne možete da vodite ovako veliki sistem”, rekao je Šapić novinarima u Gradskoj upravi gde se održava sednica Skupštine Beograda.

Na pitanje da li ima podršku stranke za ceo mandat, Šapić je naglasio da “dokle god je u (Srpskoj naprednoj) stranci, dokle god je potpredsednik stranke, dokle god je gradonačelnik – znači da ima podršku”.

On je podsetio da ga je SNS izabrala kao kandidata za gradonačelnika samo sa jednim glasom protiv od 110 članova Predsedništva te stranke, kao i da je na Gradskom odboru SNS podržan jednoglasno.

Gradski prevoz neće poskupeti u narednih godinu dana

Šapić izjavio je danas da u narednih godinu, godinu i po dana sigurno neće biti poskupljenja cene javnog gradskog prevoza u Beogradu i dodao da grad planira da preuzme naplatu karata od privatne firme “Kentkart”.

“Koja je svrha poskupljivati nešto što niko ne plaća”, rekao je Šapić novinarima u Gradskoj upravi gde se održava sednica Skupštine Beograda.

Naglasio je grad treba da vidi na koji način može da podigne nivo kvaliteta javnog prevoza, da uštedi troškove i da će o naplati moći da razgovaraju tek kada sve to srede.

“Kada bi po ovoj ceni imali veću naplatu, mi bi imali mnogo manje problema”, rekao je Šapić i dodao da grad godišnje  subvencioniše javni prevoz više od 200 miliona evra.

On je dodao da ne misli da je u “Kentkartu” bilo malverzacija, već da se jednostavno nisu imali interes da se trude da naplaćuju karte.

“Potpuno ih nije interesovalo koliko mi ulažemo, oni su imali svoj procenat od naplate karata, došli su do jedne cifre i dalje se više nisu pomerali”, kazao je Šapić.

Dodao je i da se trenutno razgovara sa tom firmom i istakao da je namera da grad preuzme naplatu karata.

Šapić je dodao da je danas na sednici Skupštine grada usvojena odluka da na gradskim autobusima više neće moći da budu reklame

“Ovo je samo prva mera da pokažemo ljudima da moramo da krenemo od estetike, a onda odlazimo dubinski”, objasnio je gradonačelnik.