Šapić: “Dobro je da postoji opozicija s alternativom, ali trenutna nudi opšta mesta”

0
Foto Nedeljnik

(Beta) – Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić rekao je danas, gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije sa predsednikom Demokratske stranke Zoranom Lutovcem, da je dobro da postoji opozicija koja će ponuditi neku alternativu, ali da ova trenutna nudi “samo opšta mesta i da im sve smeta”.

“Hajde se dogovorite šta ćete da radite, pokušajte nešto ponudite građanima koji ne podržavaju aktuelnu vlast. I dobro je da postoji opozicija koja će ponuditi neku alternativu, ali vi imate samo opšta mesta i sve vam smeta”, rekao je Šapić.

On je ocenio da “reči koje opozicija sve više koristi”, poput “revanšizam i pobuna” vode ka “građanskom sukobu”.

“Verujem da znate u šta to vodi, to vodi u građanski sukob, to vodi u građanski rat i ja ne znam da li to nama treba. I da li posle svega što smo prošli proteklih decenija, da li nam treba ponovo jedan sukob?”, ocenio je Šapić.

Prema njegovim rečima, priča Zorana Lutovca o problemima oko izbornih uslova je takođe “opšte mesto”.

“Sunce sija, trava raste i borimo se za mir u svetu. Evo neka daju konkretne stvari, ja bih prihvatio sve konkretne stvari koje danas opozicija stavi na sto i kaže ovo, ovoga je bilo do 2018. godine, ili bilo koje godine kada se izlazilo na izbore, ovoga je bilo, a sada ga više nema”, izjavio je Šapić.

Govoreći o pritiscima koji su se događali na lokalnim izborima u Lučanima, na koje je Lutovac ukazao tokom gostovanja, Šapić kaže da je “i to jedno opšte mesto”.

“Neko nekoga verovatno može da pritiska, tih pritisaka je bilo uvek. Ali ima jedna stvar koja je različita od pre godinu i po, ili dve godine, a nije bila pre toga, to je da vi danas, pretpostavljam da je jedna garancija fotografija, druga garancija pretpostavljam da kad vas neko pritiska onda morate da slikate listić, pa da pokažete”, rekao je Šapić.