(Beta) – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da bi bio protiv takve vrste manifestacije kao što je Evroprajd „i da je organizuju heteroseksualci“, ali da će grad Beograd, ukoliko bude održana, obezbediti sav komunalni red.

On je za TV Prva rekao da nije problem održavanje manifestacije Evroprajd i to što će ljudi na njoj iskazati svoju seksualnu orijentaciju, već „način na koji ona izgleda“.

„I ono što smo mi gledali na televiziji, ono zaista mislim da se kosi sa nekim našim tradicionalnim vrednostima“, rekao je Šapić za TV Prva.

On je naglasio da „nije ksenofobičan, niti homofobičan“, i da gradska uprava nema ništa protiv bilo koga, naglašavajući da „zaista misli da LGBT populacija treba da ima jednaka prava sa svima.

„Ali isto tako, ako manjina, ili bilo ko drugi, očekuje poštovanje većine, onda mislim da ipak treba da se poštuju tradicionalne vrednosti našeg društva“, ocenio je Šapić.

Manifestacija Evroprajd, čiji je Beograd domaćin, biće održana od 12. do 18. septembra, a tradicionalna šetnja od Skupštine Srbije do Donjeg Kalemegdana zakazana je za 17. septembar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.