Predsednik Opštine Novi Beograd i stranke SPAS Aleksandar Šapić izjavio je da je pogrešno i besmisleno tražiti ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da su tim zahtevom učesnici protesta „1 od 5 miliona“ obesmislili sve svoje prethodne zahteve.

„O dobrom delu zamerki vlastima koje su iznosili u početku, i sam sam govorio proteklih godina: da se promene izborni uslovi, jednaka vidljivost u medijima… A onda, odjednom, hoće ostavku Vučića. Pa čovek je uzeo dva miliona glasova na izborima. Time su obesmislili sve prethodne zahteve. Ne želim da se tako politički preporučujem“, rekao je Šapić odgovarajući na pitanje zašto ne učestvuje na protestima „1 od 5 miliona“ za Večernje novosti.

Na pitanje šta misli o Savezu za Srbiju i zašto nije njihov deo, Šapić kaže da nije želeo da bude u situaciji u kojoj svako malo mora da objašnjava zašto je neki član nešto uradio ili izjavio, što se često, kako dodaje, i među njima dešava, ali da to ipak ne znači da tamo nema nekih stvari sa kojima se ne slaže.

On ističe da poštuje svačiji stav, ali da je njegov način delovanja drugačiji, „da ne kleveće, ne širi mržnju, ne podmeće“.

„Ne želim da urušavam društvo, povlačim poteze koji nisu ljudski, pa makar nikad ne došao na vlast“, rekao je Šapić.

On dodaje i da bi bilo neozbiljno da isključi koalicionu saradnju sa DSS, sa kojima, kako napominje, ima dobar odnos.

„Međutim, konkretan dogovor još nije blizu, jer nisu blizu ni izbori“, rekao je Šapić.

Komentar(1)

  1. Zoran
    20. maja 2019. 16:03

    Bravo Aleksandre. Prava konstatacija i pravi stav. Treba da držiš do svog imena, svojih uspeha i rezultata i na sportskom i na političkom planu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.