Novinarka NiN-a Sandra Petrušić sedma je dobitnica nagrade „Aleksandar Tijanić“ koju Udruženje novinara Srbije (UNS) dodeljuje za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez, saopštili su iz ovog udruženja.

„Ponajviše se tematski krećući po belim odajama smrtonosnog kovida 19, Sandra Petrušić je tačno izmerila dozu profesionalnog angažovanja. Iskazujući i otkrivajući brojne uglove naše zdravstvene drame, od upornog, ličnog skupljanja podataka o izgubljenim životima, koji su se razlikovali od zvanične statistike, pa preko razgovora, sabiranja iskustava, upozoravanja na propuste, hvaljenja dobro učinjenog, napravila je rendgenski snimak srpskog zdravstva“, obrazložio je žiri.

Žiri za dodelu nagrade odlučio je jednoglasno da nagradu dodeli novinarki koja baštini najbolje osobine ovog posla.

“Petrušićeva je takvim opredeljenjem stekla ugled ozbiljnog, autoritativnog i poštovanog novinarskog poslenika. Odbranila je čast profesije u teškim vremenima i na temama od sveukupne i svenarodne važnosti”, naveo je u saopštenju žiri u sastavu Manojlo Vukotić (predsednik), Olivera Kovačević, Zara Tijanić Jevtović i Jelena Zorić.

Prethodni dobitnici nagrade koja nosi ime Aleksandra Tijanića su Jelena Popadić, Gorislav Papić, Ljubica Gojgić, Veljko Lalić, Živojin Rakočević i Jelena Zorić.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-print/
https://www.nstore.rs/product/crni-petak-digitalno/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.