Samsung i upday predstavljaju novu uzbudljivu aplikaciju za eSports novosti

  0

  Aplikacija Jaxon je za ljubitelje eSportsa novo mesto broj 1 za informisanje o svojim omiljenim igricama i turnirima

  Samsung i upday udružili su snage kako bi predstavili Jaxon, potpuno novu aplikaciju za eSports vesti. Aplikacija obožavaocima eSportsa donosi najnovije eSports vesti, kao i novosti o naslovima igara poput League of Legends, Dota 2, Fortnite, CS: GO i Valorant. Aplikacija Jaxon dostupna je za preuzimanje na Galaxy Store-u i Google Play prodavnici.

  Scena eSportsa raste velikom brzinom, a privlači sve više mladih. U 2021. godini eSports publika porasla je 8,7%, na 474 miliona, što je porast od 19% u odnosu na 2019. godinu. Ova će publika i dalje rasti s CAGR-om od 7,7% na 577,2 miliona do 2024. godine

  S obzirom da je eSport danas globalni fenomen, ljubitelji žele pratiti najnovije vesti i trendove. Uz povećanu potrebu za konzumiranjem relevantnog sadržaja, vrsta željenog sadržaja postaje šira i raznolikija. Uz prenos turnira i raznih utakmica eSports lige na platformama poput Twitcha i Youtube-a, mnogi obožavaoci imaju potrebu za platformom koja objedinjuje i sortira najuzbudljivija događanja eSports sveta. Upravo iz tog razloga, Samsung je razvio aplikaciju koja pravim zaljubljenicima ažurno i relevatno donosi najnoviji eSports sadržaj i vesti. Na aplikaciji Jaxon uz pregled svih relevantnih vesti i sadržaja, pratioci dobijaju i pažljivo odabrani sadržaj iskusnog uredničkog tima.

  Uz vesti i raznovrstan sadržaj, na Jaxonu će korisnici moći da prate najnovije komentare, uzbudljive priče s utakmica te ekskluzivne intervjue o igrama koje mnogi vole, poput League of Legends, Fortnite, CS: GO, Dota2 i Valorant.

  Kako bi korisnicima Jaxona približili akciju, Samsung i upday razmišljaju o partnerstvima s raznim izdavačima i igračima igara u „univerzumu“ eSportsa. Odabrani content influenceri, poput Medica (League of Legends), AndersOnFirea (CS: GO) i MitchMana (Valorant) će pojedinačno svakog meseca plasirati dva ekskluzivna video zapisa.

  Korisnici imaju mogućnost da prilagode vesti, sadržaj i format koji žele, prateći kanale svojih omiljenih igara. Uz trending prenos koji objedinjuje najvažnije eSports vesti u formatu čitavog ekrana te se fokusira na video sadržaje koji se mogu brzo, jednostavno i fleksibilno pratiti. Samo jednim potezom prsta, vrlo lako i jednostavno prebacuje se na kanale omiljenih igara gde je u namenskom feedu naveden odgovarajući sadržaj. Integrisana funkcija kalendara omogućuje navijačima proveru početka sledećih turnira, ili kada će sledeće eSports zvezde ponovno zaigrati.

  Još je jedna od posebnih opcija aplikacije je njen istoimeni tematski lik Jaxon, a namenjen je plasiranju najnovijih vesti o igrama. Jaxon će biti centralni deo aplikacije i brenda kao element dizajna, influencer na društvenim mrežama, autor, savetnik i vanmrežna ličnost. Jaxon će uvek na duhovit i informativan način podeliti svoje mišljenje o aktuelnim eSports temama.

  „eSports je strast za mnoge naše korisnike. Aplikacijom Jaxon stvorili smo mesto gde se ljubitelji eSportsa prateći najnovije vijesti i sadržaje o igrama osiguravaju da nikada ne propuste trenutak s turnira ili igrača koje vole. Svi mi koji igramo Fortnite i League of Legends svesni smo koje uzbuđenje stvaraju mečevi i turniri“, izjavio je Bendžamin Braun, direktor marketinga kompanije Samsung Europe.

  „Jaxon po prvi puta okuplja sve najnovije eSports vesti i sadržaje u jednu besprekornu aplikaciju, što znači da korisnici nikada neće propustiti ažuriranja svojih omiljenih eSports igara, turnira i igrača“, tvrdi Peter Würtenberger, izvršni direktor updaya.