Samsung Electronics osvojio čak 71 iF Design nagradu za 2022. godinu

  0

  Kompanija je osvojila  tri Zlatne nagrade za dizajne koji nudi iskustva prilagodljiva različitim načinima života.

  Nagrađena sa 71 trofejem u devet kategorija, od dizajna proizvoda za TV uređaje, kućne aparate, pametne telefone, do dizajna korisničkog iskustva (UX)

  Samsung Electronics Co., Ltd. osvojio je ukupno 71 nagradu, među kojima tri Zlatne nagrade, na dodeli Nagrada International Forum (iF) Design za 2022. godinu, na prestižnom nemačkom međunarodnom takmičenju u dizajnu. Samsung Electronics primio je Zlatne nagrade za svoj prenosivi projektor The Freestyle, mobilni telefon Galaxy Z Flip3 i bežični usisivač Bespoke Slim. Ove godine Samsung je osvojio najviše nagrada od svih 11.000 prijavljenih proizvoda iz 57 zemalja.

  Osnovana 1953. godine kao Die Gute Industrieform e.V., Nagrada iF Design vrši sveobuhvatne procene diferencijacije i uticaja, između ostalog, u ukupno devet kategorija – proizvod, ambalaža, komunikacija, profesionalni koncept, unutrašnja arhitektura, dizajn usluge, korisničko iskustvo (UX) i korisnički interfejs (UI).

  „Za dizajn je bitno da povezuje vrednosti koje se stalno menjaju sa inovativnim tehnologijama“, izjavio je Džinsu Kim, izvršni potpredsednik Centra za korporativni dizajn kompanije Samsung Electronics. „Posvećeni smo tome da ponudimo svrsishodno iskustvo koje i ispunjava različite zahteve i unapređuje kvalitet našeg života.“

  Tri proizvoda ovenčana Zlatnom nagradom prepoznata su kao dizajn koji nudi iskustvo prilagođeno različitim načinima života

  The Freestyle je prenosivi projektor koji može da prikazuje sliku veličine čak 254cm po dijagonali, u zavisnosti od okruženja u kom se koristi, bilo na zidu, plafonu ili podu jer se okreće za 180 stepeni.

  Zahvaljujući laganom i minimalističkom dizajnu, The Freestyle je izuzetno prenosiv i korisniku omogućava da ga drži u jednoj ruci, a lako može da se koristi i u zatvorenom prostoru i napolju, na primer u kampovima. U zavisnosti od individualnog načina života, takođe može da se koristi kao Bluetooth zvučnik ili ambijentalna lampa koja sija u različitim bojama.

  Model Galaxy Z Flip3 je nagrađen zbog svog legendarnog i kompaktnog dizajna koji dolazi sa premijum karakteristikama i ekskluzivnim mogućnostima sklapanja, čime pruža istinski personalizovano iskustvo pametnog telefona. Zahvaljujući njegovoj jedinstvenoj formi, korisnici mogu da uživaju u kompletnom iskustvu pametnog telefona kada je otklopljen i dizajnu koji staje u džep kada je sklopljen. Veliki ekran na poklopcu je ne samo unapredio sam dizajn, već i maksimalno poboljšao funkcionalnost jer korisnicima omogućava da vide obaveštenja i prave fotografije čak i kad je telefon sklopljen.

  Usisivač The Bespoke Slim je takođe dobio Zlatnu nagradu za svoj jednostavan dizajn koji se odlično uklapa u životni prostor. Na ovom proizvodu je primenjen The Bespoke koncept, koji donosi proizvode prilagođene različitim načinima života i ukusima, što unapređuje iskustvo tokom celokupnog procesa čišćenja, od čuvanja proizvoda do izbacivanja prašine.

  Ukupno 71 nagrada, od proizvoda do UX dizajna, uključujući TV uređaje, kućne aparate i pametne telefone

  Samsung Electronics je osvojio najveći broj nagrada, ukupno 71, i to u svim kategorijama Nagrade iF Design za 2022. godinu, uključujući kategorije proizvoda i korisničkog interfejsa (UI).

  Pored tri Zlatne nagrade, u kategoriji proizvoda nagrađeni su i Neo QLED 8K, Bespoke frižider sa francuskim vratima i slušalice Galaxy Buds2.

  One UI 4, novi interfejs Galaxy pametnih telefona koji korisnicima omogućava da uređaje prilagode sebi, i program Galaxy Upcycling at Home, koji korisnicima omogućava da naprave pametan dom recikliranjem nekorišćenih Galaxy telefona u kućne IoT uređaje, takođe su nagrađeni za izuzetan dizajn.