“Samo veliki umetnik i kada ga više nema može da nas tako ujedini. Emocije su pobedile ego…”: Organizatori oproštaja od Balaševića o “Noći kada je Đole preplivao Dunav”

1
(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)

(Beta) – Organizatori oproštajnog koncerta od kantautora Đorđa Balaševića saopštili su danas da je taj događaj potvrdio da samo veliki umetnik može, čak i kad ga više nema, da ujedini ljude različitih uverenja i nacionalosti.

“Istorijski pomen ‘Noć kad je Đole preplivao Dunav’ dokazao je da je moguće ujediniti sve ljude kada emocije i poštovanje utabaju ego. Za emociju koja ja te noći ujedinila planetu, zaslužni ste svi vi”, saopštili su danas organizatori.

U utorak je s Petrovaradinske tvrđave pušteno 1.000 lampiona i položeno je 1.000 belih ruža. U 19.53 časova – zbog godine Balaševićevog rođenja 1953, zapevana je pesma “Slovenska”.

“U realizaciju je moralo biti uključeno mnogo ljudi. Da bi ispraćaj bio dostojanstven, moralo se misliti na sve, a malo je vremena bilo. Zato niko pojedinačno u ovom trenutku ne treba na ponese lovorike za sliku koja je iz Novog Sada otišla u svet”, navodi se u saopštenju.

Posebna zahvalnost, organizatori su iskazali ljudima iz Zoom media, koji su poslednjih 15 godina radili Balaševićeve koncerte, i novosadskom Radiju 021 za ustupanje plejliste za ispraćaj, novinarima, fotoreporterima, radnicima JKP “Čistoća”, policiji i hitnoj pomoći što su bili uz građane te noći.

“Hvala Operi Srpskog narodnog pozorišta i horistima… Hvala svim ljudima što su u velikom broju pristali da puštaju lampione s Petrovaradinske tvrđave”, napisali su organizatori.

Posebno su zahvalili ljubiteljima i poštovaocima Balaševićeve muzike, jer su prenos ispraćaja pratili iz Škotske, Norveške, Kanade, Čikaga, Irske, Melburna, Nemačke, Austrije, Češke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske…

1 KOMENTAR

  1. Hvala organizatorima oproštaja od našeg Đoleta – hvala od svih nas koji nisu zataškali ljubav prema ljudima,od nas u koje još uvek nisu uspeli da usade mržnju i zlobu a to itekako žele!
    Volela bih da vas znam, organizatori koji su uspeli, s merom, ukusom, ljubavlju …hvala još jednom!

Comments are closed.