“Samo neznalica ili neko zloban može da kaže da sam degradiran…”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

(Beta) – Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da je mesto predsednika Skupštine Srbije na koje odlazi, po Ustavu, najviša funkcija na kojoj je bio i da bi samo “političke nezanalice ili neko zloban” mogao da drukčije tvrdi, tako da ne može da veruje kad neko kaže da je to degradacija.

“Samo neodgovoran političar bi rekao da ne želi da to bude”, rekao je Dačić za TV Pink, navodeći da mora da “skrati gostovanje jer žuri” da podnese ostavku, dodajući da mu dosta teško pada da podnosi ostavke.

On je istakao da mu nije stalo da bude u izvršnoj vlasti, radi poluga moći, jer je “državotvorni političar”.

“Nisam mlad političar pa da mi je stalo do nekih funkcija, prošao sam ih sve. Ovo je na neki način “povratak u zavičaj, od 92. godine sam kao poslanik u parlamentu Srbije”, rekao je Dačić.

On je rekao da sa predsednikom države Aleksandrom Vućićem nije pričao koliko će Socijalalističko partija Srbije imati ministara, kao i da još “nije sklopljen taj mozaik”.

“Imamo duboko međusobno poverenje i prijateljstvo kao i zajedničke ciljeve”, rekao je Daćić.

Kako je naveo, generalni sekretar Skupštine Srbije biše Veljko Odalović, koji obavljao tu funkciju u Ministarstvu spoljnih poslova.

On je rekao da je sinoćnja sednica Saveta bezbednosi Ujedinjenih nacija o Kosovu bila “dosta mučna”, ali je važno da se Srbija izborila da Kosovo i dalje bude tema na takvim sednicama.

“Ostaće u istoriji da je 19 zemalja povuklo priznanje o nezavisnosti Kosova”, rekao je Dačić, govoreći o vremenu provedenom na mestu ministra spoljnih poslova.

1 KOMENTAR

  1. “On je istakao da mu nije stalo da bude u izvršnoj vlasti, radi poluga moći, jer je “državotvorni političar”.- Од кад си ти “државотворни” политичар, ова земља је “краћа” за 15% територије.,… али, ипак морам да се извиним, сметнуо сам са ума “нове реалности на терену”.

Comments are closed.