Sami ostvarujemo svoje novogodišnje želje

  0
  Foto: Promo

  Svi smo jedva dočekali ponoć 31. 12. 2020. Naoružani novogodišnjim željama i odlukama, ušli smo u 2021. spremniji nego u prethodnu, jer smo shvatili da je sve moguće i da nas ništa ne sme iznenaditi. Ipak, naučili smo da dosta toga zavisi od nas i da je ostvarenje želja zapravo u našim rukama.

  Da bismo bili zdravi, moramo da se čuvamo. Da bismo bili u dobroj formi, moramo da treniramo. Ako hoćemo da imamo novac, moramo pametno njime da upravljamo.

  S druge strane, u svemu je veoma važno naći dobrog partnera, nekoga ko će nam pomagati i voditi u dobrom smeru. Kad pričamo o organizovanju sopstvenih finansija, srećom po nas, postoje banke koje su baš takav partner i koje nam olakšavaju taj proces. Možda zvuči paradoksalno, pošto nas one obično asociraju na čekanje u redovima i na nervozu koja ide u paketu. Pomisao na šalter u nama budi osećaj niže vrednosti zbog nerazumljive terminologije koju koriste službenici s druge strane šaltera, ali i zbog toga što nam često ukažu na to da zapravo ne umemo pametno da trošimo i raspoređujemo svoj novac.

  Ako ove godine nešto definitivno odlazi u prošlost, onda je to ovakav odnos sa bankom, i to zahvaljujući pristupu ProCredit banke, koji je od 2021. sto odsto online.

  Šta za nas znači to što je ProCredit 100% online banka?

  Za početak, račun možemo da otvorimo online. Dakle, uzmemo telefon sa kamerom, pozovemo banku i obavimo kratak razgovor sa bankarskim savetnikom. Na taj način dobijamo pristup elektronskom i mobilnom bankarstvu. Ugovor sa bankom stiže elektronski. Platne kartice će nam biti dostavljene na našu kućnu adresu. A kada imamo karticu, sve transakcije obavljamo online, što zapravo znači kad god, odakle god.

  Da li je online bankarstvo komplikovano?

  Nije komplikovano. Svako ko ima nalog na nekoj od društvenih mreža dovoljno je kvalifikovan da bude svoj bankar. Sve je napravljeno tako da bude jednostavno i intuitivno. Dakle, ne moramo da budemo IT stručnjaci, već samo da imamo osnove digitalne pismenosti. Ako pak imamo neke nedoumice, uvek možemo da tražimo pomoć od našeg ličnog savetnika iz ProCredit banke.

  Koliko nas košta online bankarstvo?

  Ne košta nas nimalo više od standardnog. Štaviše! U ProCredit banci postoji samo jedan račun koji otvaramo i plaćamo. To je Total račun i on obuhvata sve bankarske poslove i u njega su uračunati baš svi bankarski troškovi.

  Cena od 550 dinara mesečno uključuje internet i mobilno bankarstvo sa neograničenim brojem naloga. To znači da kada plaćamo struju, telefon, vrtić i sve ostale račune, nijedan nalog se ne naplaćuje posebno.

  Zatim besplatno dobijamo Mastercard karticu, koja nam stiže na kućnu adresu, bez naplate bilo kakve poštarine. Sa tom karticom možemo 5 puta da podignemo gotovinu na bankomatu bilo koje banke, bez provizije.

  A tu je i opcija da štedimo online. Na taj način možemo, na primer, da od dela plate odmah kupimo evre po srednjem kursu i prebacimo ih na štednju, bez bilo kakvih dodatnih troškova.

  Za 550 dinara imamo pravo na Flex minus na tekućem računu u visini dve plate. Kamatna stopa na ovaj dozvoljeni minus iznosi 9% i najniža je na tržištu.

  Ako uporedimo cenu Total računa sa cenama računa u drugim bankama, dobijamo jasnu računicu – povoljniji je, iako na prvi pogled ne deluje tako. Napravimo prosto poređenje.

  Mesečno plaćamo struju, telefon, internet i tako dalje. Imamo sigurno desetak računa mesečno, zar ne? Minimalna provizija u drugim bankama je barem 25 dinara. To je već 250 dinara mesečno. Zatim, mesečno plaćamo i održavanje kartice. Ako samo jednom podignemo novac na bankomatu druge banke, to je minimum 120 dinara.

  Kad sve saberemo, dolazimo do broja koji je znatno veći od 550 dinara. Total račun je isplativiji, njegova cena je mesečna, fiksna i transparentna, bez skrivenih troškova i bez obzira na to koliko puta koristite bankarske usluge.

  Nije lako naći nekoga kome možemo da verujemo, nekoga na koga možemo da se oslonimo. Ali, moguće je. I zavisi od nas. Upravo sad smo detaljno i precizno videli šta sve može da nam pruži budući finansijski partner, u ovom slučaju ProCredit banka. Kad tako pristupimo svakom potencijalnom odnosu, svakom projektu koji nas čeka, velike su šanse da će on biti uspešan i da će nam se novogodišnje želje ostvariti. Jer to su naše želje i na kraju krajeva, najviše zavise od nas, od naših pametnih odluka.