Iranski vođa ajatolah Ali Kamnei je u današnjem govoru poručio da je Iran sinoć „lupio šamar SAD“, misleći na napad na iračke baze u kojima su stacionirane američke trupe.

Kako prenosi CNN, on je još rekao:

„Ovakve vojne akcije nisu dovoljne. Ono što je važno je da se prisustvo Amerike, koja je izvor svega lošeg ovde u regionu, treba da se okonča“.

Kamnei je takođe rekao da je „Amerika pokušala da ubijenog generala Sulejmanija predstavi kao teroristu, što je nepravedno“.

„Narod Irana je razorno odgovorio“, rekao je Kamnei dok je masa uzviukivala: „Smrt Americi“.Devet raketa palo je u noći između utorka i srede na vazdušnu bazu Ain al Assad u kojoj su smešteni američki vojnici na zapadu Iraka, rekao je za Franc Pres sigurnosni izvor, a iranska televizija je objavila da je u pitanju odgovor na ubistvo generala Sulejmanija.

Iranski Čuvari revolucije „potvrđuju da su bazu u Iraku pogodili s desetak raketa“ i najavljuju „još snažniji odgovor“ u slučaju američkog kontranapada.

Islamska revolucionarna garda je objavila da je više projektila lansirano prema iračkoj vazdušnoj bazi Ain-Asad, u kojoj su stacionarne američke trupe. Reč je o osvetničkoj operaciji za ubistvo generala Revolucionarne garde Kasema Sulejmanija. Akcija se zove ‘Mučenik Sulejmani’, a rakete je lansirala vazdušna divizija Revolucionarne garde, objavljeno je na iranskoj državnoj televiziji

„Obavešteni smo o informacijama u vezi s napadima na američke objekte u Iraku. Predsednik je obavešten, pomno prati situaciju i dogovara se sa svojim timom za nacionalnu sigurnost“, rekla je glasnogovornica Bele kuće.

Napad na američke trupe, koji verovatno još uvek traje, dogodio se u području iz kojeg je američka vojska počela da povlači svoje pripadnike.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.