Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je spisak igrača koji su kandidati za nacionalni tim na Svetskom prvenstvu u Kini.

Na spisku su 34 košarkaša, a nikakvih iznenađenja u sastavu nema.

Na širem spisku selektora Đorđevića su plejmejkeri: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Ilija Đoković, Stefan Pot.

Bekovi: Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Branko Lazić, Aleksa Avramović, Dejan Todorović, Vanja Marinković, Ognjen Jaramaz.

Krila: Vladimir Lučić, Marko Simonović, Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić, Nemanja Dangubić, Rade Zagorac.

Kao krilni centri igraju Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Stevan Jelovac, Nikola Mišković, Boriša Simanić, Dragan Apić.

Centri: Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Ognjen Kuzmić, Dejan Kravić, Nikola Jovanović.

Od igrača koji su igrali u kvalifikacijama, a koji nisu na spisku su Stefan Peno koji je povređen, kao i Đorđe Gagić, Milenko Tepić, Aleksa Radanov, Sava Lešić i Ivan Paunić.

Reprezentativci će se okupiti 18. jula u Beogradu, a tri dana kasnije počinju bazične pripreme na Kopaoniku. Tamo će biti do 4. avgusta, a zatim će protiv Borca u Čačku reprezentacija imati prvu proveru. Finska je naredni rival 7. avgusta u Zrenjaninu, dok 10. i 12. avgusta Srbija igra dva meča sa Litvanijom, prvo u Beogradu,a zatim u Kanasu. Od 16. do 18. avugsta Srbija će igrati na „Akropolis Kupu“ u Atini sa Grčkom, Italijom i Turskom. 

20. avgusta je polazak za Kinu gde će SRbija igrati protiv Italije, Novog Zelanada i Francuske tri prijateljska meča. Mundobasket počinje 31. avgusta duelom Srbije i Angole u Fošanu.

Komentara

  1. Boris
    7. juna 2019. 15:39

    1.Teodosic 2.Micic 3.Jovic / Milosavljevic 4.Bogdanovic 5. Nedovic 6. Bjelica 7. Kalinic 8. Lucic 9. Jokic 10. Raduljica 11.Marijanovic 12. Milutinovp

  2. Alek
    8. juna 2019. 11:31

    1. Teodosic 2. Micic 3. Jovic 4. Bogdanovic 5. Milosavljevic 6. Nedovic 7. Kalinic 8. Lucic 9. Bjelica 10. Jokic 11. Marijanovic 12. Milutinov

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.