Sajam stipendija na Građevinskom fakultetu

    0

    Na Građevinskom fakultetu u Beogradu u subotu 9. novembra biće održan prvi Sajam stipendija, jedinstvena manifestacija koja će povezati studente tog fakulteta sa kompanijama kojima su potrebni građevinski inženjeri, a koje žele da svoje buduće kolege pomognu finansijski tokom školovanja. Interesovanje firmi za ovaj Sajam je izuzetno veliko i očekuje se da će gotovo polovina studenata završnih godina Fakulteta biti u prilici da dobije stipendiju. Organizator Sajma je Studentski parlament Građevinskog fakulteta.

    – Prvi Sajam stipendija na Građevinskom fakultetu izazvao je veliko intresovanje i kompanija i studenata što pokazuje koliko je važno da se budući inženjeri još tokom studiranja povežu sa budućim poslodavcima. Smatramo da je to najbolji način da se potencijalnim poslodavcima predstavi neko ko nema radnog iskustva ili čije je radno iskustvo skromno. Sa druge strane, kompanije će svojim budućim inženjerima olakšati završetak studija, a za sebe obezbediti kontinuiranu  uspešnu kadrovsku politiku  – kaže docent dr Nenad Fric, prodekan za nastavu Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

    Kompanije koje žele da uzmu učešće na Sajmu još uvek mogu da se priključe Sajmu i pošalju popunjene portfolio obrasce sa sajta Fakulteta, kojima će u najkraćem da predstave kompaniju i prikažu broj i strukturu stipendija koje kompanija planira da dodeli. Tako popunjeni obrasci biće postavljeni na sajt fakulteta kao i na profile Studentske organizacije i Fakulteta na društvenim mrežama, a sa ciljem da se zaintersovani studenti blagovremeno informišu o kompanijama i broju stipendija.