Sahranjen Đorđe Balašević: Ispraćaj uz “Oliveru” i tamburaše

0
(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)

Nešto pre 13 časova na Novom groblju u Novom Sadu, sahranjen je Đorđe Balašević u krugu najuže porodice, prenose mediji.

Telo su iz kapele ispratili tamburaši sa pesmom “Aco braco”, a zatim su nastavili i sa “Malom riđom”, dok su na samom grobnom mestu odsvirali “Oliveru”.

Na sahrani je bilo oko 30 ljudi, među kojima su bili članovi porodice. Sahrani su prisustvovali ćerke i supruga Olivera i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Na sahrani je bio i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković. Porodica Balašević je jedno vreme i živela u Sloveniji.

Povodom smrti Đorđa Balaševića, na osnovu odluke gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, 21. februar proglašen je za danom žalosti na teritoriji grada Novog Sada, saopšteno je iz gradske uprave.

Ovu vest građanima je, putem Instagrama, saopštio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Na jutrošnjem sastanku doneta je odluka da u nedelju, 21. februara, proglasimo Dan žalosti u Novom Sadu povodom smrti velikog Đorđa Balaševića”, napisao je Vučević i dodao:

“Ugasili smo svetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu sa porodicom. Ovo je težak momenat za porodicu Balašević, ali i za ceo grad, državu i region. Novi Sad neće biti više isti posle njegove smrti”, napisao je gradonačelnik Novog Sada.

Đorđe Balašević preminuo je u 67. godini u petak, 19. februara u Kliničkom centru Vojvodine.

Ljudi širom bivše Jugoslavije se opraštaju od velikog kantautora i na trgovima pale sveće, ostavljaju cveće i poruke.