Šahovski savez Srbije (Serbia Open 2021): Neizvesna trka za zlatnom medaljom

0
Foto: Promo/Šahovski savez Srbije

Neizvesnost se nastavlja i posle 7. kola „Srbija Opena 2021“. Dva velemajstora na tronu, a iza njih čak 15 igrača sa samo pola poena manje bore se za nagradu od 5.000 eura. Najmlađi među njima, sedamnaestogodišnji velemajstor iz Indije, Nihal Sarin (6 poena), trenutno deli prvo mesto sa Igorem Kovalenkom (6 poena). Treba pomenuti da je ovo bio uspešan dan za druge mlade Indijce, pored Nihala još dvojica petnaestogodišnjaka – Pranav (2366) i Aditaya Mittal (2438) nadmudrili su svoje protivnike, sada su pri vrhu sa po 5.5 poena.

Najbolje plasirane šahistkinje trenutno su mlade nade iz Bugarske – Mehmed Elif (2199) i Peycheva Gergana (2280) sa po 4 poena.

Pored vodećeg Aleksandra Inđića, odličnu igru pruža i intermajstor Marko Nenezić koji se sa 5.5 poena približio samom vrhu. Sjajnu partiju Marka Nenezića možete pogledati na seldećem linku

U Amaterskoj sekciji situacija je donekle jasnija nego u Masters grupi – ubedljivo prvi je trinaestogodišnji takmičar iz Kazakstana Sapenov Danyal (2034) sa impozantnih 7 iz 7 pobeda.

Rezultate svih kola možete pogledati na linku.

Sreda je dan kada će se odigrati pretposlednje 8. kolo koje možete uživo pratiti na linku.