“Sada sam u Beogradu, od svih prokletih mesta…”: Džordan Piterson o lečenju u Srbiji

8
Foto: Profimedia

Kontroverzni kanadski profesor Džordan Piterson se nalazi u Srbiji gde se oporavlja od zavisnosti od lekova o čemu je Nedeljnik prvi pisao i objavio priču njegove ćerke Mihaile. Piterson je sada u podkastu svoje ćerke opisao svoje iskustvo, a između ostalog je govorio i o lečenju u Beogradu.

Nakon lečenja u Rusiji, otputovao je na Floridu, pa u Srbiju kako bi nastavio rehabilitaciju od anksioznosti i neuroloških komplikacija izazvanih fizičkom zavisnošću od posebne vrste benzodiazepina.

Kako je opisao, iako ima porodicu i prijatelje koji su mu pomagali, iskustvo mu je bilo stravično, ali su mu u Srbiji nekim čudom nestali simptomi.

“Sada smo u Srbiji, verovali ili ne, u Beogradu, od svih prokletih mesta. Ovde smo oko dve nedelje i bili smo u još jednoj specijalnoj klinici koju vodi anesteziolog. Oni su modifikovali lekove koje sam uzimao u Floridi. I ne znam, ne razumem, ali svi moji simptomi su nestali. Još sam slab na nogama, ali mogu da razmišljam jasno. Osećam da sam se vratio starom sebi, da mogu da radim… Iznenadilo me je da je to bilo tako brzo, ali tako je”, rekao je Piterson.


8 KOMENTARA

  1. Ne razumem prethodne komentare. Ako pogledate video, čovek kaže da je lek našo baš ovde i to u sred pandemije. Zapravo govori da je lek dobio tamo gde ga drugi najmanje očekuju u Moskvi i Beogradu.

  2. Možda u Srbiji porazmisli još jednom o ideji da biramo muškarce koji najbolje artikulišu istinu da budu na vrhu hijerarhije.

  3. Koliko si arogantan i nezahvalan od nula do mesto u kome ti je nekim “cudom” postalo bolje nazivas prokletim. Odvratan tip. Tezak licemer. Ne dao bog nikom psihoterapeuta tako jakih predrasuda i uskih shvatanja.

    • Ne zanima me covek ,njegova prica nema veze sa nama ali ti ocigledno ne razumes sta taj izraz znaci.

    • Ne razume svako engleski humor, čovek nije proklinjao Srbiju, nazvao je prokletom, bukvalno prevedeno, ali, značenje kontekstualno, nije nimalo pežorativno, pardon htedoh reći vređa, naprotiv zahvaljivao se Srbima/Srbiji stalno…lekarima i sestrama pogotovo, i prijateljima srpskim, koji ga, odveli, pa naveli, preko ruske ambasade, da prebace u intenzivnu…pošto se dugo samolečio ispočetka, saturacija mu je bila 70%, kad je otišao, u bolnicu, tj. primljen.

  4. Čovek koji je napisao knjigu 12 pravila za život i koji drugima drži predavanja a kako treba da žive zapravo je zavisnik od psihoaktivnih lekova. Strašno. Kome on može da priča o bilo čemu kad samog sebe ne može da sredi.

    • Uloga psihoterapeuta i nije da pomažu sebi, već drugima. Zato psihoterapeuti neretko imaju svoje psihoterapeute, to je uobičajena stvar.

Comments are closed.