Zima je stigla!

Noćna straža je na izdisaju, Vesteros potresaju unutrašnji sukobi, a Noćni kralj okupio je strašnu armiju, pojačanu zmajem, koja je krenula u pohod sa samo jednim ciljem – da zaledi sve od Zimovrela do Dorne.

Nikad se poslednja sezona neke serije nije čekala s ovolikim nestrpljenjem kao Game of Thrones. Kablovski kanal HBO premijerno će prvu epizodu osmog serijala prikazati u nedelju 15. aprila u 03.00 po srpskom vremenu, a za sve fanove ove megapopularne serije kladionica Mozzart spremila je pravu poslasticu.

U Mozzartu možete tipovati na GoT, i to odgovarajući na vrlo jednostavna pitanja: ko će na kraju poslednjeg serijala sedeti na Gvozdenom tronu, odnosno ko će biti vladar Vesterosa, kao i koga će od likova autori serije, na čelu sa Džordžom Martinom, ostaviti u životu na kraju poslednje epizode!

Iznenađujuće ili ne, ako pitate bukmejkere, najveće šanse da na kraju serije sedi na prestolu ima Bren Stark. Kvota na njega je 2,00, što znači da ako uložite 1.000 dinara i pogodite, možete da podignete 2.000 dinara.

Svedoci smo da je od 2017. godine, kad je emitovan pretposlednji serijal, internet preplavljen spojlerima, da je mnogo onih koji tvrde da „znaju šta će biti“, na osnovu insajderskih informacija, ali u sve to je teško poverovati, s obzirom na to da su dosad čelnici HBO-a maestralno krili scenario čak i od samih glumaca.

Kvote, dakle, ne moraju ništa da znače, pogotovo u ovom slučaju. Jer negde sredinom drugog serijala, kad je Sever dobio svog kralja, sigurno biste požurili da se opkladite da će Rob Stark biti vladar Vesterosa. A onda – onaj samostrel na krvavoj večeri u režiji Freja i Boltona. I tako su jedan za drugim omiljeni likovi Igre prestola gubili živote, nasuprot očekivanjima, zbog čega je ova serija i izazvala toliko interesovanje.

Osim Brena Starka, među najvećim favoritima za Gvozdeni presto su Džon Snou (kvota 4,30), Sansa Stark (4,30), Džendri (6,00), Tirion Lanister (10), Deneris Targarjen (10), Arja Stark (12), a ako verujete da serija neće imati srećan kraj (to bi tako ličilo na Džordža Martina), i da će Vesterosom zavladati Noćni kralj i horde mrtvih, kvota na takav rasplet je 12. Najveća kvota, okruglo 100, je na Edison Toleta, Džoru Mormonta i Lijanu Mormont. Kako se sve dosad odvijalo, ogromne kvote ovde ne bi smele da vas uplaše. Naprotiv…

Bukmejkeri su, na primer, ubeđeni da živi kraj serije neće dočekati Gregor Kligejn Planina, Juron Grejdžoj, Edison Tolet i omražena Sersei Lanister. Na Planinu je kvota da neće preživeti tek 1,01, a da će preživeti 10,5, a i kod ostalih pomenutih odnos je vrlo sličan.

Šta vi mislite? Sve Mozzartove kvote za rasplet Igre prestola pogledajte OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.