“Sada konačno može da nestane u dubinama političkog zaborava”: Liz Čejni izgubila izbore od kandidatkinje koju je podržao Tramp

0
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Republikanska kongresmenka Liz Čejni izgubila je unutarstranačke izbore od protivnice koju podržava bivši predsednik Donald Tramp, javlja BBC.

Čejni (56) je jedna od malobrojnih kritičara bivšeg predsednika iz redova Republikanske partije, dok je njena protivnica i pobednica izbora Harijet Hejgman imala Trampovu podršku.

Liz Čejni je bila jedna od samo dvoje članova svoje stranke koji su učestvovali u radu komiteta u Kongresu koji je istraživao pokušaje Trampa da ostane na vlasti nakon što je izgubio izbore, prenosi N1.

Svih 10 Republikanaca koji su glasali za opoziv Trampa nakon smrtonosnog napada njegovih pristalica na Kapitol 6. januara 2021. bili su izloženi osvetničkoj kampanji bivšeg predsednika.

Do sada se njih četvoro povuklo, četvoro je izgubilo izbore od kandidata koje je Tramp podržao, a samo dvoje su uspeli da dobiju stranačke izbore i tako ostanu kandidati za reizbor u Kongres.

Ćerka bivšeg potpredsednika Dika Čejnija je bila poslednja od 10 na meti Trampove osvete.

Tramp je čestitao Hejgmanovoj na društvenoj mreži “Truth Social” i iskoristio priliku da ponovo iznese svoje kritike na račun Čejnijeve,

“Liz Čejni treba da se oseća posramljeno zbog načina na koji se ponašala i zbog svojih zlobnih reči usmerenih ka drugima. Sada konačno može da nestane u dubinama političkog zaborava gde će biti mnogo srećnija nego sada”, napisao je Tramp.