“Sad smo 56 odsto spremni da uđemo u EU i 100 odsto nismo”: Veliko istraživanje o Srbiji i Evropi u novom Nedeljniku

1
ALEXANDROS MICHAILIDIS / Alamy / Alamy / Profimedia

Poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom, koja su mnogim građanima pretežno nerazumljiva, zamenjena su metodologijom klastera, koji su običnom čoveku tek nerazumljivi, a novi izveštaj Evropske komisije koji je nedavno obnarodovan napisan je baš tako da opozicija u Srbiji može u njemu da pronađe argumente da je ova zemlja otišla dođavola i da je sve dalje od evropske budućnosti, kao i da vlasti mogu da kažu da je ovo najbolji izveštaj u poslednjih pet godina.

Ako bi se učlanjenje u EU pokazalo nemogućom misijom, a to može biti unedogled prolongiranje Brisela sa odlukom da dođe do novog proširenja, a može biti i strateškom odlukom Srbije da pronađe svoj put – što ne bi bio prvi slučaj na ovim prostorima – postavlja se pitanje: šta je onda alternativa za Srbiju?

Ceo tekst objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 28. oktobra

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

1 KOMENTAR

  1. “Ako bi se učlanjenje u EU pokazalo nemogućom misijom, a to može biti unedogled…” Ово је поента. До када још чекати, да би се то показало ? Или нам је већ показано, а ми то не желимо да видимо ? И из ког разлога је држање те данас већ полумртве идеје битно за власт у Србији и администрацију у Бриселу ? А већ данас је јасно да је потпуно бесмислено жртвовати економске и политичке интересе земље једној тако магловитој идеји. Обично се на овакве написе сјате коментари русофоба и сличних болесника о некаквим губернијама, неспособних да размишљају између две крајности. А наравно ни да вођење такве политике није једноставан посао, али и уз све крокодилске сузе евфофанатика ,просто је дошло време а то.

Comments are closed.