“Sad mi je jasno kako se opozicione stranke raspadaju. Ili lider sam uzme pare, ili novac podeli deset njih iznutra”: Sergej Trifunović u novom Nedeljniku

1
Foto: Nedeljnik

Ovo je prvi put da sam dobio direktnu ponudu. Dok sam bio samo glumac koji laje protiv vlasti, došlo je do mene da bih mogao da uzmem milion, možda i dva, samo ako prestanem da lajem. Nisu mi nudili da glumim Karađorđa na auto-putu, niti da se vozim nepostojećim metroom. Sve me je vrlo podsetilo na ponude Željka Mitrovića da uđem na „Farmu“. Niti me je preterano iznenadilo, niti sam se dvoumio, ispričao je Sergej Trifunović, lider Pokreta slobodnih građana u intervjuu za novi broj Nedeljnika.

Sergej Trifunović već prilično dugo talasa političku scenu Srbije. U žiži javnosti je već zbog toga što Pokret slobodnih građana, na čijem se čelu nalazi, još nije doneo odluku o tome da li će izaći na izbore ili će se pridružiti dobrom broju opozicionih stranaka koje su se odlučile za bojkot. Njegov javni poziv evropskom poslaniku Dejvidu Mekalisteru doveo je do pregovora koji su protekle nedelje počeli u parlamentu, a svojom poslednjom tvrdnjom da mu je preko posrednika nuđen mito od 500.000 evra otvorio je „Pandorinu kutiju“ u preplitanju između politike, moći i korupcije na srpskoj političkoj sceni.

Popularni glumac koji, od kada je postao jedan od vođa opozicije, ne dobija aplauz za svaku odigranu ulogu, govori za Nedeljnik – svojim sada već prepoznatljivim političkim, na momente uvredljivim vokabularom – o ulozi Petra Panića, izlasku ili bojkotu izbora, pregovorima u parlamentu, ali i o Zoranu Đinđiću i tome ko mu je omiljeni srpski političar…

CEO INTERVJU U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 17. OKTOBRA

Digitalno izdanje dostupno na NOVINARNICA.NET1 KOMENTAR

  1. Svi razgovori izmedju predstavnika vlasti i opozicije ukljucujuci sve privatne razgovore se snimaju i izvestaji vezani za te razgovore se rukom pisu i dostavljaju nadleznim organima za drzavnu bezbednost(svakodnevno). Mi(BIA) smo slusali taj razgovor, snimali i posmatrali sugovornike. Izvestaj je napisan i predat na razmatranje. Taj deo o korupciji odnosno mitu od €500,000 da je navodno ponudjen g. Trifunivicu je cista izmisljotina i propaganda odnosno deo samo provomisanja g. Trifunovica. Drzava Srbija zakonom o izborima je duzna da obezbedi finansisku podrsku opozicionim partijama za njihovo finansiranje i rad kada su u pitanju izbori. Taj zakon je usvojen i u skladu sa EU. Postoji ogromna razlika izmedju demokratske borbe politickih partija(opozicije i vladajuce stranke) sto pretpostavljamo ovaj vas clanak(intervju)bi trebao da predstavlja i sirenja laznih informacija i urusavanja drzavne bezbednosti. Ono sto nedostaje u vasem editorskom radu je provera tih navodnih optuzbi g. Trifunovica o navodnom mitu. Ako imate bilo kakve dokaze ili informaciju koja moze da pomogne istrazi protiv korupcije dostavite nadleznim organima u drzavi. Drzite do zurnalistickog i editorialnog integriteta i profesionalnog demokratskog rada. Pisanje lazi ne predstavlja demokratiju vec lazne vesti koje ostavljaju duboke negativne posledice po drzavu Srbiju i njen ugled u svetu. Mi podrzavamo sve demokratske inicijative i vas rad i podrsku razvoju demokratskog drustva.

Comments are closed.