Šabac od Mozzarta dobio košarkaški teren „Aleksandar Rašić“

  Mozzartov sportski karavan je u akciji „100 terena za jednu igru“ stigao i do Šapca, u kom je svečano otvoreno obnovljeno sportsko igralište na Starom gradu

  1
  Foto: Mozzart

  Velika akcija kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru“ nastavljena je na radost svih Šapčana koji od sada mogu da treniraju svoj omiljeni sport na rekonstruisanom sportskom igralištu „Aleksandar Rašić“.

  Ovaj košarkaški reprezentativac svečano je otvorio teren na Starom gradu u prisustvu gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića i mnogobrojnih posetilaca.

  Jedno od omiljenih mesta za sport i rekreaciju u Šapcu, na kojem su stasavale mnoge generacije, dobilo je potpuno novi izgled. Svi koji vole najtrofejniji srpski sport ubuduće će moći da uživaju u igri pod koševima u uslovima kakve imaju profesionalci – na novoj specijalnoj podlozi, sa profesionalnim konstrukcijama, zglobnim obručima i kliritnim tablama.

  Lepši izgled terenu dale su i obnovljene tribine, zahvaljujući kojima će boravak svih generacija na ovom sportskom kompleksu biti sadržajniji i prijatniji. Poznati Šapčanin Aleksandar Rašić je svima koji će trenirati na ovom terenu – i na njemu se možda pripremati za velike pobede – simboličnom porukom postavljenom na igralištu poručio: „Početni neupeh ili poraz su samo prvi korak ka uspehu“.

  Pre nego što je Rašić svečano presekao vrpcu i zvanično otvorio teren posvećen njemu, posetioci su uživali u revijalnoj utakmici mladih košarkaša OKK „Šabac“, koji su imali privilegiju da prvi probaju specijalnu podlogu. Svoje košarkaško umeće pokazali su i veterani koji su upravo na ovom terenu napravili svoje prve basketaške korake, a Rašić je obraćajući se prisutnima izrazio nadu da će u njegovom rodnom gradu biti još mnogo takvih.

  – Renoviranje ovog terena će imati veliki uticaj prvenstveno na  svu decu koja vole i žele da igraju i treniraju basket, jer će svoje slobodno vreme pre i posle škole i redovnih treninga moći da provode na ovom terenu, a ne na ulici, onako kako je to radila cela moja generacija. S obzirom na to da je jedan od glavnih razloga što sve manje dece provodi vreme na sportskim terenima to što su oni ruinirani, jer s godinama propadaju, a niko ih ne obnavlja, posebno sam ponosan što je teren na kom će mladi imati odlične uslove da naprave svoje prve košarkaške korake, još više zavole tu igru, i možda jednog dana postanu profesionalci – nazvan baš po meni. Na tome bih se lično zahvalio kompaniji Mozzart koja svojom akcijom pa celoj Srbiji uspeva da motiviše klince i mlade ljude da se bave sportom i vrate na sportske terene, istakao je Rašić.

  Regionalnom lideru priznanje i zahvalnost za podršku razvoju sporta odao je i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je napomenuo da uz pomoć ovakvih akcija Šabac diše sportskim plućima i raste u zdravu zajednicu.

  “Šabac je dokazani grad sporta, ali svoj sportski duh ne dokazuje samo uspesima profesionalih sportista, već i brojem dece koja svakodnevno rekreativno treniraju. Dokaz je i ovaj teren, na kom je zvuk košarkaške lopte odzvanjao i danju i noću, a posebno je interesantno što ga pored mladih posećuju i stariji Šapčani. Svi oni će sada imati mnogo bolje uslove i više prostora da vode zdrav život i neguju timski duh.

  Dobrom infrastrukturom i kvalitetnim programima Grad usmerava naše najmlađe sugrađane ka sportu, pa tako svako dete na Gradskom bazenu o trošku grada može da nauči da pliva, a već od prvog razreda i da pohađa školicu sporta. Ovom prilikom se zahvaljujemo kompaniji Mocart koja je pomogla da to bude vidljivije”, rekao je Zelenović.

  Kompanija Mozzart je za građane koji su uveličali svečano otvaranje pripremila brojna iznenađenja, pa je publika, između ostalog, mogla da se oproba i u takmičenju u šutiranju trojki, u kom su najuspešniji učesnici osvojili sjajne nagrade.

  Teren u Šapcu je 78. obnovljeno sportsko igralište koje je Mozzart rekonsturisao u okviru svoje akcije „100 terena za jednu igru“.

  Ulaganje u društvenu zajednicu je strateško opredeljenje kompanije Mozzart, koje će u narednom periodu biti nastavljeno rekonstruisanjem košarkaških terena u Kragujevcu, Čačku, Užicu, Beogradu…

  1 KOMENTAR

  Comments are closed.