“Sa DPS-om generalno završeno, SDP nestao sa političke scene, pobednicima čestitamo…”: Dritan Abazović nakon izbora u Nikšiću

0
Printscreen/YouTube/Al Jazeera Balkans

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović večeras je, odgovarajući na pitanje novinara da li očekuju poziv da budu dio vlasti u Nikšiću, rekao da su raspoloženi da pomognu, ali i da žele sačuvati principe za koje se bore.

“Ako pozovu – dobro, ako ne, imaju dovoljno mandata da sami formiraju vlast i mi im čestitamo. Ne vidim razloga ni da se namećemo. Mi baštinimo drugačije vrednosti, naročito u odnosu na jedan blok. Mi smo raspoloženi da pomognemo, ali isto smo više nego zainteresovani da sačuvamo sve principe za koje se borimo”, rekao je Abazović na pres konferenciji.

Pobednicima je čestitao na ostvarenom rezultatu.

“Građani su zaslužili da ih drugačija vlast predstavlja u narednom periodu, mislim da je sa DPS-om generalno završeno, da je ovo početak njegovog pada u ostalim lokalnim samoupravama”, rekao je Abazović.

Apelovao je na građane da pobedu proslave kući.

“Svi treba da budemo posvećeni jednom cilju, a to je bolji standard života građana i bolja distribucija pravde,” poručio je Abazović.

Istakao je da je zadovoljan rezultatima, po kojima je koalicija “Crno na bijelo – može Nikšić” osvojila jedan mandat na lokalnim izborima.

Rekao je da je njihova lista najviša napadana tokom izborne kampanje.

“U svim tim napadima uspeli smo da sačuvamo svoje birače i malo poboljšamo rezultat. Cilj je ispunjen – DPS je pao s vlasti, SDP je nestao sa političke scene”, istakao je i dodao:

“Bez ikakve kupovine glasova, stranog uticaja, uticaja kriminala, prevara, korišćenja državnih i lokalnih resursa, pritisaka… Mislim da smo pokazali da smo stranka koja je faktički satkana od čelika i da je u potpunosti očuvano naše biračko telo.”

Naglasio je je da će potrajati proces dok se u Crnoj Gori ne dođe “do nekih dobrih vlasti.”

“Nije lako stvarati građansko društvo, ali to su obaveze i dužnosti političara da ih promovišu. Mislim da je pred nama dug put i da je ovo jedna stepenica koja se prešla na putu ka ostvarenju tog cilja”, rekao je Abazović.

Ocenio je da sve što se dešavalo u prethodnih mesec dana u Nikšiću samo govori o nedostatku političke kulture, naglasivši da govori generalno, a ne o određenoj političkoj opciji.

“Kršile su se mere, videle su se scene iz devedesetih, ljudi su se svađali, gađali raznim predmetima, policija više puta intervenisala, pretresani su objekti u kojima je bila načelna kupovina glasova, ulazilo se u kuće, imali smo incidente, napade na odbornike, na ljude koji obavljaju državne poslove, dodeljivala se policijska zaštita… Mi nismo iz tog filma, ako građani Crne Gore i Nikšića to žele – sretno bilo, demokratski je sve prihvatiti”, rekao je Abazović.