“S pravom se veruje da je postupak protiv Boška Obradovića posledica pritiska vlasti…”

1
Foto: Printscreen Youtube N1

Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana rekao je u Danu uživo na TV N1 da postoje indicije i da se s pravom veruje da je saopštenje tužilaštva i postupak protiv Boška Obradovića posledica pritiska vlasti.

Govoreći o saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva, koje je ispred Skupštine pročitao poslanik SNS Aleksandar Martinović, Grbović je rekao da je bilo mnogo slučajeva u kojima sudstvo i tužilaštvo nisu reagovali i podsetio na reformu pravosuđa iz 2009. godine kada je određen broj sudija i tužilaca ostao bez posla.

“Oni su kolektivno pristupili Srpskoj naprednoj stranci i nakon što su naprednjaci 2012. formirali vlast oni su vraćeni na posao. SNS se tako institucionalizovala u grani vlasti koja bi trebalo da bude nezavisna”, istakao je Grbović.

Komentarišući dešavanja ispred Skupštine i paralelne štrajkove glađu predstavnika vlasti i opozicije, Grbović kaže da je situacija apsolutno tužna.

“S jedne strane je Boško Obradović koji je pribegao specifičnom, ali legitimnom sredstvu – štrajku glađu… S druge strane je patetična predstava vlasti”, rekao je Grbović.

On kaže da Aleksandar Martinović prima sedam plata jer ima sedam radnih mesta i dodaje da se svojim štrajkom “sprdao s glađu u zemlji u preko milion stanovnika živi ispod granice siromaštva”.

“Na sve to je i izrežirena predstava gde se dovodi gomila ljudi usred nerazjašnjenog epidemiološkog stanja da napadaju neke druge ljude, da mrze neke ljude i da proglašavaju neku pobedu nad ne znam čim. To je zaista strašno”, naglasio je Grbović.

Boško Obradović započeo je pre tri dana štrajk glađu, a za njim su to učinili i poslanici SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić zahtevajući da tužilaštvo reaguje povodom napada na poslanika Marijana Rističevića, koji se desio 8. maja ispred Skupštine.

Martinović je danas odustao od štrajka glađu, a prethodno je to uradila i njegova koleginica Božić. Bošku Obradoviću se u štrajku glađu priključio stranački kolega Ivan Kostić.

1 KOMENTAR

Comments are closed.