Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je na vanrednoj konferenciji povodom pucnjave u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ da je taj događaj najveća tragedija koja je zadesila Srbiju i obrazovni sistem.

„Kao što znate, Srbija je takođe, nažalost, deo onog sveta u kojem se ovakve stvari sve češće događaju. Evidentan je kancerogen, poguban uticaj interneta video igrica, takozvanih zapadnih vrednosti i svima nama je jasno da je potreban krupan preokret, pooštravanje mera, ali i sistemsko iznalaženje rešenja kako ova tragedija ne bi, ne daj Bože, prerasla u društveno prihvatljiv način ponašanja kakav je nažalost slučaj u nekim zapadnim društvima“.

Ružić je izjavio da je ovo društveni fenomen kojim moramo svi zajedno da se pozabavimo.

Najavio je da će određeni zakoni „pretrpeti izmene i dopune“, te da su pripremljena podzakonska akta.

Jedna od tačaka tih mera je povećanje broja psihologa, pedagoga i defektologa, kako bi se prevenirali potencijalni slučajevi nasilja. 

Dodao je i da je zahvalan na hrabrosti nastavnika i svih onih koji su bili pristuni u školi i koji su pokušali da spreče tragediju.

„Tim psihologa je promptno pozvan kako bi se učenicima zaposlenima i roditeljima pružila adekvatna podrška u ovom veoma traumatičnom periodu koji sledi“, istakao je Ružić.

Tagovi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.