(Beta) – Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da očekuje da drugo polugodište u školama počne 18. januara, i da se procenjuje da nema razloga za prolongiranje raspusta.

Ružić je za televiziju Prva izjavio da će se danas razgovarati o tome koje će mere zbog epidemije koronavirusa biti primenjene, odnosno da li će se nastava održavati po modelu koji je bio prisutan pre uvođenja onlajn nastave za starije razrede osnovnih, i srednjih škola, ali i da je izvesniji povratak u školske klupe nego nastavak onlajn nastave.

Ružić je naveo da bi „bilo logično da se vratimo na onaj model koji je bio prisutan pre uvođenja mera za starije razrede osnovnih škola i srednjih škola“, odnosno na održavanje nastave u školama.

Prema njegovim rečima, roditelji su „načeno za povratak u školske klupe a ne za onlajn nastavu“, kao i da se pokazalo da „škole, obdaništa i fakulteti nisu mesta gde je bila prisutna transmisija koronavirusa“.

„Velika većina roditelja jeste zainteresovana da uz poštovanje epidemioloških mera deca pohađaju nastavu na tradicionalan način“, rekao je Ružić.On je ujazao da još nije doneta definitivna odluka da li će državna matura u srednjim školama biti odložena, ali da je „najverovatnije“ da će biti odložena.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.