Ružić: Ministarstvo spremno da prihvati predlog o produženju jesenjeg raspusta

0
(BETAPHOTO/EU info/EMIL VAS/DS)

(Beta) – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je ministarstvo spremno da prihvati predlog o produženju jesenjeg raspusta, ali da planovi sprovodjenja tog raspusta još uvek nisu doneti pre zvanične potvrde na sednici Kriznog štaba za suzbijanje pandemije kovida-19.

“Ukoliko objedninimo mere koje će biti predmet rasprave na sednici (Kriznog štaba), bilo bi potrebno da se razmisli o modelu produženog jesenjeg raspusta da bi se napravila jedna pauza”, rekao je Ružić novinarima u zgradi Ministarstva prosvete.

On je ocenio da će efekti mera kovid-propusnica i eventualnog produženja jesenjeg raspusta biti pozitivni, ali da je rano da se o tome govori sada.

Ružić je ponovio da je važno ne tražiti srž problema u obrazovnom sistemu, navodeći da je trenutno 0,6 odsto učenika u Srbiji inficirano korona virusom.

Ako bi raspust bio produžen, deca bi imala 9 dana odmora. To je juče rekao ministar zdravlja.

“Deca treba da imaju raspust tri dana, plus vikend, ali spojićemo tu nedelju najverovatnije i to će biti ukupno devet dana”, rekao je Zlatibor Lončar.