Ružić: Kombinovanu nastavu imaće 15 srednjih škola, u Tutinu samo onlajn

0
Profimedia/Ilustracija

(Beta) – Ministar prosvete Branko Ružić saopštio je danas da je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Kriznog štaba doneo odluku da se u svim osnovnim i srednjim školama primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposerednu nastavu u školama, osim u srednjim školama u 15 opština.

Kako je navedeno u saopštenju, u srednjim školama u Kladovu, Petrovcu na Mlavi, Novoj Varoši, Priboju, Užicu, Valjevu, Despotovcu, Jagodini, Paraćinu, Svilajncu, Rekovcu, Ćupriji, Preševu, Novom Pazaru i Bojniku nastava će se odvijati kombinovanim modelom neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Ružić je dodao da će se u Tutinu primenjivati treći model nastave, odnosno samo onlajn nastava u svim srednjim školama.

Ministar je u saopštenju dodao da učenici koji imaju korona virus ili koji su bliski kontakti nekoga ko ima virus, do isteka perioda karantina, u skladu sa stručno-metodološkim upustvom, ne počinju sa nastavom 1. septembra 2021. godine.

“Odluka o načinu organizacije nastave u osnovinim i srednjim školama doneta je u skladu sa odlukama i zaključcima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj i srednjoj školi za školsku 2021/2022. godinu”, navodi se u saopštenju.