Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić predložio je u Skupštini Srbije da se film „Dara iz Jasenovca“ pušta u srednjim školama u okviru nastave.

„Pre nego što se donese odluka o tome, moramo videti kakav je stav Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja“, kazao je Ružić.

Ružić je u Skupštini Srbije rekao da je velika čast što se u skupštinskoj sali našao reditelj filma “Dara iz Jasenovca“ Predrag Gaga Antonijević i naglasio da je obaveza Vlade Srbije i resornog ministarstva da pronađe način da se taj film od septembra prikazuje bar u srednjim školama.

“Ne kao imperativ, već uz saglasnost roditelja. To bi bilo značajno zbog onih koji ovih dana govore da se u našim programima Jasenovac pominje u jednoj rečenici, a imamo 8- 9 strana koje tretiraju te događaje. Treba da iznađemo model utemeljen u normama kako bi edukovali našu omladinu i kako bi umetničko delo iskoristili u daljoj edukaciji“, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić pozvao je danas narodne poslanike da pozdrave aplauzom producenta i režisera filma “Dara iz Jasenovca” Predraga Antonijevića, koji je sa galerije pratio sednicu parlamenta.

“Imajući u vidu da smo to spominjali, pošto je danas u poseti Narodnoj skupštini bio Predrag Antonijević koji je režiser i producent tog filma, ja sam ga zamolio da bude na galeriji u ovom momentu i ja bih hteo da ga pozdravite”, rekao je Dačić.

Kako je saopšteno iz Narodne skupštine, Antonijević je ustao i pozdravio narodne poslanike, koji su mu uzvratili aplauzom.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.