Ružić: Broj zaraženih učenika nije alarmantan, blagi porast zaraze zaposlenih

2
scrennshot/N1

(Beta) – Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da broj zaraženih učenika “nije alarmantan” i da postoji blagi porast zaraženih kod zaposlenih u školama.

“Broj zaraženih profesora se kreće u intervalu od 1,5 do 1,6 odsto od ukupog broja zaposlenih”, rekao je Ružić za Radio-televiziju Srbije i dodao da obrazovni sistem nije mesto koje je “plodno tle za transmisiju virusa”.

Ružić je napomenuo da resorno ministarstvo prati epidemiološku situaciju u Srbiji i da će reagovati čim se uvidi neko pogoršanje.

“Brojke u Vranju su skočile. Četiri škole su prešle na nastavu na daljinu, a takvu situaciju smo imali i juče u Aleksincu”, rekao je Ružić.

Ružić se osvrnuo i na ideju predsednika Srbije Aleksandra Vučića da udžbenike iz srpskog jezika, istorije i geografije treba da napravi samo država i rekao da bi ta ideja moga da “zaživi” već sledeće godine.

“Mislim da je ideja predsednika odlična, jer đaci treba da budu upoznati sa svim informacijama koje se tiču naše zemlje. Nadam se da će ta ideja zaživeti već u 2022. godini”, rekao je on.

2 KOMENTARA

  1. Jel ovo znači da se čeka da broj razaženih učenika bude alarmantan. Pa deca su jedino što u ovoj državi vredi. To ovaj stručnjak za sve, a posebno za fudbal, ne može da razume.

Comments are closed.